Jaguar 60 år gammel jubilæum sæt to biler roadster
© Jaguar

Her er sættet, der holder Jaguar-nørden vågen

I marts 1961 udkom den første Jaguar E-Type. Nu, 60 år senere, vil Jaguar sælge dig bilerne igen! Er du Jaguar-nørd, så er det altså NU!

20. marts 2021 af Frederik Hauschildt

Et sæt, der ikke kan slås

Jaguar har, i anledning af E-Typens 60-års-fødselsdag, besluttet at sætte restaurerede biler til salg. Som enhver anden jubilæumsfejring er bilen udstyret med en række små designfeatures, såsom et emblem, en unik farvekode og små påmindelser i interiøret. Men mere om dem senere, for det er det sæt, som Jaguar udbyder, der er den store fejring:

Jaguar sælger to biler samlet. Den første er en model med fast tag og en unik 'Flat Out' grå maling. Model nummer to er en roadster, der med beigefarvet foldetag og en unik, 'Drop Everything' grøn bemaling fuldender den umiskendeligt engelske duo.

Jaguar 60 år gammel jubilæum sæt to biler roadster

Interiøret i den grønne bil er også grønt, og delvist udført i ruskind.

© Jaguar

Speciel indgravering

En anden feature, der går igen på begge tvillinger, er den indgravering, der pynter midterkonsollen. Den er lavet af designeren King Nerd, og illustrerer de langture som testkører Norman Dewis og PR-ansvarlige Bob Berry måtte køre under lanceringen af Jaguar E-Type.

Som tidligere nævnt kører Jaguar også den sædvanlige form for jubilæumsfejring på disse E-Typer. Det kommer i interiøret til udtryk på urskiverne, der er pyntet af et specielt logo. Logoet er designet af Julian Thomson, designansvarlig for Jaguar, og det findes også på kølerhjelmen og i benzinlåget.

Læs også: Test af Jaugar F-Pace.

Jaguar 60 år gammel jubilæum sæt to biler roadster
© Jaguar

Restaureret til pinlige standarder

Bilerne er praktisk talt nye, når de sælges i Jaguars fejringstilbud. Hvis ikke det illustreres på de øvrige billeder, så illustreres det af tilstedeværelsen af et originalt værktøjssæt i stort set urørt stand. Desuden kommer bilen med et tilhørende dække, og en pose til den medfølgende donkraft.

Jaguar 60 år gammel jubilæum sæt to biler roadster


© Jaguar

Teknisk overhaling

E-Typerne står dog ikke HELT, som da de forlod fabrikken for op til 60 år siden. Bilerne har fået en let teknisk overhaling, så de nu blandt andet har en variant af Jaguars 'Classic Infotainment', en udstødning i rustfrit stål og en elektronisk tænding. Derudover er den originale gearkasse udskiftet med en femtrins manuel gearkasse med tæt gearing, der er udviklet specifikt til formålet. Nydere af engelske biler vil også blive glade for at høre, at bilen har bibeholdt de både udskældte og elskede SU-karburatorer.

Jaguar 60 år gammel jubilæum sæt to biler roadster
© Jaguar

Minder er med i prisen

Som en tjeneste, der afrunder købet, har Jaguar arrangeret en langtur for alle køberne. Turen går fra Jaguars hovedkvarter i Coventry, England, til Genéve, Schweiz. Den historiske tur spiller en pilgrims-lignende rolle, men lader også ejere afprøve bilen på langture, i snoede bjergveje og i hverdagen. Desuden skaber turen minder, som Jaguar mener, er hovedpointen i at eje en E-Type.

Jaguar 60 år gammel jubilæum sæt to biler roadster


© Jaguar

Apropos prisen...

Hvis du er ligesom mig, så har du allerede besluttet dig for, at du gerne vil have dette sæt. Men selvom det måske er et enestående tilbud, så er det ikke just en spotvare: Prisen oplyser Jaguar ikke eksplicit, men en tredjepart har lavet en estimering, der stikker langt over 500.000 pund. Det svarer altså til ca. 5 mio. kr.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...