2021 jaguar f-type 60th heritage
© Jaguar

Gammel LEGENDE fylder rundt

Jaguar fejrer E-Typens 60-års fødselsdag med en eksklusiv variant af F-Type. Få billeder og detaljer her!

14. december 2020 af Frederik Hauschildt

Den mest eksklusive F-Type i verden

Jaguar fejrer det store tal med en speciel variant af F-Type. Bilen er baseret på den sprøde F-Type R, og bliver produceret i kun 60 eksemplarer over hele verden. Det gør bilen til den allermest eksklusive F-Type, Jaguar nogensinde har bygget.

Men hvad er der så anderledes ved den nye variant? Jaguar kalder den nye variant F-Type Heritage 60, og denne kommer kun i én farve: Sherwood grøn. Farven er helt afgjort en britisk farve, og det stemmer helt overens med E-Typen som mentor - En umiskendeligt engelsk sportsvogn. Farven har desuden ikke været en mulighed siden 60'erne, hvor den prydede E-Typen.

2021 jaguar f-type 60th heritage
© Jaguar

F-Type Heritage 60 har, præcis lige som F-Type R, 575 hk. Det er hvad den 5,0 liters V8-benziner med kompressor, som Jaguar laver, kan spytte ud. Fælgene er på 20", og de er specielt designede til denne variant. Derudover kan man forvente at se specialdesignede badges rundt omkring på den forvoksede engelske sportsvogns ydre.

I interiøret er der tændt op for rustikken, og du mødes af en tofarvet kombination. Sæderne og dørsiderne er lavet i læder med Jaguars Caraway-farve, og det meste øvrigt er lavet i Ebony Windsor. Der er også en del af centerkonsollen, der er udført i aluminiumsfinish. Det skal bringe tankerne tilbage på den gamle E-Type

2021 jaguar f-type 60th heritage
© Jaguar

I ledtog med E-Typer

Det er ikke kun F-Typen, der skal bære fanen til E-Typens fødselsdagsfest. Det skal æresgæsten selvfølgelig også! Derfor restaurerer Jaguar Classic seks E-Typer, der skal fejre festen med deres lillebrødre.

De gamle E-Typer kommer også til at figurere i den specielle maling, og begge biler kommer til at gøre brug af et specieldesignet badge, som markerer og fejrer milepælen. De restaurerede E-Typer er alle med 3,8 liters motor.

2021 jaguar f-type 60th heritage
© Jaguar

Prisen er endnu uannonceret, men en 'normal' Jaguar F-Type R koster 2.322.000 danske kroner, og det er før de nye afgifter. Vi tør kun tro på én ting, og det er, at en F-Type Heritage 60 ikke bliver billig. Den lander nemlig først i Q1 2021, hvor afgifterne allerede er indført i spæde stadier.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...