02-1.jpg
02-1.jpg© bilmagasinet.dk

Fra dieselsluger til miljødrøm

Dansk firma ombygger potent Jaguar XF til elbil

2. februar 2009 af Jan Lang - BilBasen

Denne Jaguar XF til omkring 1.1 mio kroner kørte i dag sin sidste tur med sin 2.7 liters V6 dieselmotor. Bilens sidste tur rundt i København  formede, set ovenfra, et ”C” og et ”O”.  O'et kørtes to gange og turen beskrev således den kemiske formel for det klimatopmødet senere på  året handler om CO2.

I morgen begynder mekanikere at hive motoren ud af bilen for at erstatte den med en elektrisk drevet 200 KW AC induktionsmotor. Det  vil give bilen en tophastighed på 180 km i timen og en accelration fra  0-100 km i timen på under 8 sekunder.

"En Jaguar XF E, e'et står for electric, kommer cirka til at koste 800.000 kr. på gaden. Årsagen til at den bliver en del billigere end både diesel- og benzinudgaven skyldes den aktuelle afgiftsfritagelse," siger Jesper Boie Rasmussen, direktør for Cleantech Motors og medarrangør af CO2 E-Race.

"Det første der sker for prototypen, er at motor, gearkasse og udstødning fjernes.Derefter lægger vi en  200 kilowatts  el-motor og et batteri ned hvor motoren lå. Tophastigheden bliver ca 180 km/t og accelerationen bliver den samme som på diesel- og benzinmodellerne. Rækkevidden bliver på omkring 200 km afhængig af hastigheden. Vi forventer, at have den første Jaguar XF E på gaden til sommer. Vi har haft en stor interesse og de første biler er allerede bestilt. Det er jo en oplagt bil til dem, der gerne vil være rigtig godt kørende og samtidig have en ren samvittighed," forklarer Jesper Boie Rasmussen.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...