Lister Thunder front still
2019 Lister Thunder © PR

Forrygende start for genopstået britisk bilmærke

Lister Thunder blev vist første gang i sidste uge - siden har telefonerne hos det britiske bilmærke ikke stået stille

5. februar 2018 af Steen Bachmann

Vi har ikke hørt noget fra den 65-årige britiske bilproducent Lister i årevis, men nu sker der noget. I sidste uge meddelte virksomheden, at de bygger 99 eksemplarer af en kraftigt ombygget Jaguar F-Type med V8-motor og kompressor.

Den hedder Lister Thunder og bliver den kraftigste bil fra mærket nogensinde. V8-motoren yder 666 hk og har en 0-100-tid på lige over 3,0 sekunder og en topfart på 335 km/t. 

Lister Thunder bonnet
2019 Lister Thunder motorhjelm i kulfiber

På bare 24 timer løb der ordrer ind for mere end 3,1 mio. pund (32 mio. kr.) for de første 22 eksemplarer af den nye model. Den har en basispris på £139.950 (1,2 mio. kr.) på gaden i England.

Kabinen i Thunder er beklædt med Bridge of Weir Nappa-læder og er tilgængelig i 36 farver.

Vil være Jaguars hustuner 

Lister er ikke partner med Jaguar Land Rover, men er forbundet via motorsportsarven. De arbejder hen imod at blive hustuner for Jaguar på samme måde som AMG og Brabus er det for Mercedes, og Alpina er det for BMW.

“Jeg er begejstret og overvældet af en store interesse for vores Thunder. Siden vi viste de første billeder af prototypen sidste uge har telefonen ikke stået stille, og min indbakke er eksploderet med mails!, siger Lawrence Whittaker, CEO for Lister Motor Company. 

“Det er den hurtigst sælgende Lister i historien, og jeg glæder mig til at vise den for publikum for første gang på Excel-udstillingen i London 15. februar. Bilen ser bedre ud, når du ser det ægte metal, kulfiber og nappalæder, den er bygget i ,” lyder det.

Lawrence Whittaker sender en stor hilsen til racerkører og tv-vært Tiff Needell, der præsenterer den nye Lister i en pr-video. Tiff Nidell er tidligere Lister-kører og har været vært på blandt andet Top Gear og 5th Gear.

Tiff Nidell præsenterer Lister Thunder: 

Fakta

Bilmærket Lister blev skabt af forretningsmanden og racerkøreren Brian Lister for 65 år siden. Han kom fra Cambridge og havde siden sin ungdom haft en nær forbindelse til Jaguar. 

Den ikoniske Lister-Jaguar ‘Knobbly’ havde chassis og motor fra Le Mans-vinderen Jaguar D-Type, og blev kørt af Sir Stirling Moss sidst i 1950’erne.

For 25 år siden debuterede superbilen Lister Storm med Jaguar V12-motor. Den vandt FIA World GT Championship i 2000.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...