F-Pace lister fremad
Jaguar F-Pace når lige akkurat under 50 g/km-grænsen for CO2-udslip som plugin-hybrid, og det gør den interessant for firmabilfolket.
F-Pace er en stor og tyk Jaguar, der fås med forbrændingsmotorer med fire, seks eller otte cylindre. I Danmark tages de kun hjem på bestilling, for det er plugin-hybriden, du skal se og prøvekøre, hvis du skal have ny firmabil i den tunge klasse og gerne vil køre noget andet end tyske mærker.

Test af Jaguar F-Pace
Testbilen har en 2-liters turbobenziner med 300 hk og en elmotor med 115 hk. De arbejder sammen med et 17,1 kWh batteri, der er placeret under gulvet af bagagerummet og stjæler lidt plads i forhold til den almindelige F-Pace, som har en kælder under gulvet.
Batteriet kan som noget usædvanligt hurtiglades med et Type 2-stik med 32 kW, hvilket vil lade det 100 pct. på under en halv time. Det fungerer også i hjemmelader med op til 7 kW.
Med et CO2-udslip på 49 g/km kan F-Pace P404e lige snige sig under den danske 50 grams grænse for lavemissionsbiler, så den får et stort fradrag i registreringsafgiften. Det betyder, at den store og topudstyrede Jaguar fås fra 959.900 kr.

Test: Hvordan kører F-Pace?
Den køreklare vægt er næsten 2,2 ton, men med firehjulstræk og 8-trins automatgearkasse fra ZF er 0-100 km/t-tiden respektable 5,3 sekunder. Bilen er smooth i hybrid-køreprogrammet, hvor den altid starter på el og kan køre op til 140 km/t uden at starte benzinmotoren, og aggressiv på gassen og med benzinmotoren konstant klar i køreprogram Dynamic.I forbindelse med præsentationen af den opdaterede F-Pace i 2021 havde jeg lejlighed til at køre plugin-hybriden på motorvej med 200 km/t. Det klarede den i suveræn stil og med kraftoverskud.
Når du sætter dig ind i den smagfulde lyse læderkabine og finder dig til rette i den 12-vejs justerbare førerstol, trykker du på startknappen i den blanksorte midterkonsol. Her er ingen lækker motorlyd, da turbobenzineren kun har fire cylindre, men til gengæld er hybriden angivet til en elektrisk rækkevidde på 52 km.
Det kan den ikke i virkeligheden, men 40 km er muligt med rolig speederfod, og det giver mening til kørselsbehov med daglig pendling.
Læs også: Test af Audi A4

Hvad synes vi om F-Pace?
Udenpå er opdateringerne af modellen få, men det gør ikke noget: F-Pace står stadig skarpt mod konkurrenterne fra Tyskland.
Jaguar har øget sin fabriksgaranti fra tre til fem år eller op til 150.000 km, alt efter hvad der kommer først.
Vi synes
Jaguar’s første plugin-hybrid er komfortabel og præsentabel. Her er masser af power.