50 år med Jaguar XJ
50 år med Jaguar XJ

Den næste Jaguar XJ bliver en elbil

Jaguar fremlægger detaljerede planer for flagskibet XJ i forbindelse med modellens 50-års fødselsdag

8. juli 2019


Jaguar Land Rover har netop annonceret, at fremtidens elektriske biler skal produceres i England. Første eldrevne bil bliver Jaguar XJ, der til næste år kommer i en helt ny og 100 pct. eldrevet udgave.

Den sidste Jaguar XJ af den nuværende generation rulled af samlebåndet 5. juli på den ikoniske fabrik – Castle Bromwich. En fabrik, der tilbage i 1938 begyndte som flyfabrik med produktion af Spitfire jagerfly og Lancaster bombefly, og som siden 1968 har produceret Jaguar XJ. En model solgt i mere end 1. mio. eksemplarer og eksporteret til mere end 120 lande verden over.

Bag den nye XJ står samme designere og teknikere, der har skabt den prisvindende Jaguar I-PACE - Jaguars første elbil. 

2019 Jaguar XJ Final Edition
2019 Jaguar XJ Final Edition

Den sidste Jaguar XJ forlader fabrikken i Castle Bromwich 5. juli 2019.


At fremtidens elektriske Jaguar og Land Rover skal produceres i England, er næste skridt i Jaguar Land Rovers elektrificerings strategi. Tidligere er det også kommunikeret, at en batterisamlefabrik og en Electric Drive Unit samlefabrik bliver etableret tæt på fabrikken i Castle Bromwich. 

Den bliver Storbritanniens første fabrik til elbiler og repræsenterer den mest radikale ændring i fabrikkens historie mere end 50 – årige historie.

”Fremtidens mobilitet er elektrisk, og som et visionært britisk firma, er vi forpligtet til at skabe næste generations zero emission biler i England”, siger CEO Prof. Dr. Ralf Speth fra Jaguar Land Rover, der med udmeldingen samtidig sikrer tusindvis af jobs i den engelske bilindustri.

Vi følger sagen.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...