Jaguar XE SV Project 8 på Nürburgring

Britisk "Ring-monster" nupper prestigefyldt titel fra Alfa Romeo

Der er en evig kamp om at være den hurtigste bil rundt på Nürburgring. Nu har Jaguar placeret sig selv øverst på skamlen.

29. november 2017

Jaguars XE SV Project 8, der er udviklet af Jaguars SVO-afdeling, er nu verdens hurtigste bil med fire døre, idet en prototype, der forventes sat i produktion, har kørt en rekordhurtig omgang på Nürburgrings Nordschleife. Den utrolige omgangstid på 7:21,2 min. skar knap 11 sekunder af den rekord Alfa Romeo Giulia Q’s satte med en omgangstid på 7:32,0 min. Dermed er Project 8 med 600 hk foran biler som Ferrari 488 GTB og Lamborghini Aventador.

Mark Stanton, SVO Director, sagde:

“Missionen for design- og teknikteamet hos SVO var at skabe den mest banefokuserede Jaguar, der samtidig var godkendt til kørsel på almindelig vej – ikke kun den hurtigste, men også den smidigste." 

og tilføjer: 

"Som et resultat heraf er kun taget og de forreste dørelementer på karrosseriet på Project 8 overført uændret fra XE, og 75 procent af bilens mekaniske hardware er ny. Denne fantastiske rekord på Nürburgrings Nordschleife bekræfter den succes, som disse omfattende ændringer medfører.”

Jaguar XE SV Project 8 på Nürburgring

Hvad er SVO (Special Vehicle Operations)

SVO er et specialistteam hos Jaguar / Land Rover bestående af designere, ingeniører og teknikere, som lever og ånder for at forbedre ydelse, luksus og køreegenskaber ved køretøjer fra Jaguar og Land Rover.

Hurtige facts om Jaguar XE SV Project 8

  • Jaguar XE SV Project 8 kører en omgang på Nürburgrings Nordschleife på 7 min. og 21,2 sek.

  • Den mest ekstreme gadebil fra Jaguar – designet, udviklet og håndsamlet af SVO – accelererer fra 0-100 km/t på 3,3 sek. og har en tophastighed på 320 km/t

  • Jaguar XE SV Project 8 er begrænset til 300 enheder til omkring 1.250.000 kr. uden afgift.

Jaguar XE SV Project 8 på Nürburgring

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...