400 hestes elektrisk Jaguar får bank nord for polarcirklen

At elbiler har svært ved kulde, er ingen hemmelighed, men Jaguar's ingeniører har mishandlet testbilerne i ekstrem kulde, for at gøre dem end bedre. Den er snart til salg.

1. februar 2018

Jaguars nye elbil – Jaguar I-PACE vil både være hurtig at lade, og være hurtig ude af starthullerne, når salget åbnes den 1. marts. Den vil kunne lade fra 0-80 % på 45 minutter ved fast charging med 100 kW og er med firhjulstræk og 400 hk en ægte Jaguar.

I-PACE bliver det det tredje medlem af PACE familien. Det er ensbetydende med sportslige køreegenskaber, praktisk indretning og masser af plads.

I–PACE bliver dermed et fuldgyldigt bud på en SUV med helt særlige karakteristika. Mens Jaguar F-PACE er den store SUV og Jaguar E-PACE den kompakte og sportslige SUV, er I-PACE den elektriske SUV. Alle tre modeller har de samme grundlæggende dynamiske egenskaber og miskendelig Jaguar DNA.


Jaguars teknikere har gennem mange måneder ”mishandlet” I-PACE på det groveste for at sikre, at den vil kunne klare alle krav.

Den er blevet testet i ekstremt høje temperature, og har netop den gennemgået omfattende tests i vintervejr med helt ned til minus 40°C på Jaguar Land Rovers arktiske testcenter i Arjeplog i det nordlige Sverige.

Ian Hoban, Jaguar Line Vehicle director siger om I-PACE

”Ikke alene vil I-PACE lade så hurtigt, at vores kunder kan benytte den i deres hverdag til alle tænkelige gøremål. Det er også en ægte Jaguar med power og performance som man kender det fra vores PACE familie (E-PACE og F-PACE ) I-PACE bliver en elektrisk performance SUV uden sin lige”, siger Ian Hoban.

Produktionsversionen af Jaguar I-PACE bliver afsløret ved en live broadcast kl. 19.00 den 1. marts, hvor også priserne vil blive offentliggjort. Publikum vil kunne røre og se den ”i levende live” på Geneve Motorshow, der åbner for publikum den 8. marts. Pressedagene er den 6.-7. marts. 

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...