© Bil Magasinet

Test: Kedsomheden trives i Hyundai Kona 1,6 CRDi

Med 115 dieselheste er det småt med køreglæden i den lille koreanske crossover.

1. september 2019 af Søren Juul

For 259.995 kr. bringer Hyundai Kona dig behageligt op i højden. Her kan du overskue trafikken eller nyde den lange liste af standardudstyr eller nogle fornuftige køreegenskaber. 

Dertil kommer en nøjsom dieselmotor, der giver bilen pluspoint på motorvejen. Men der er altså noget, som ikke spiller helt i en Hyundai Kona med 115 hk, forførende metallak og funklende alufælge.

© Søren Juul

Masser af standardudstyr og en fornuftig pris

Det er ikke udstyrslisten, som på niveau Premium bl.a. giver bilen et godt Krell-stereoanlæg, kromdetaljer, fjernlysassistent, LED-lygter, DAB radio, Blue­tooth, aut. nødbremse, vognbaneassistent og træthedsassistent.

Det er heller ikke det udvendige design, for den lille koreanske cross­over ser selvsikker ud, og den ligner noget tegnet med en skarp pen af en europæisk bildesigner i smalle briller og italiensk jakkesæt. 

Kedelig kabine

Når du sætter dig ind bag rattet, er kabinen dog en skuffelse. Den virker som værende designet af en koreansk arbejdsmand med en tyk tømmerblyant. Det er funktionelt og snusfornuftig med ratvarme og en 8” navigationskærm på midterkonsollen, men det indre har ikke samme wow-effekt som det vellykkede eksteriør.
  
Her er analoge instrumenter, grå plastik ad libitum og et simpelt head-up display, hvor informationerne vises på en gennemsigtig plastikrude. 

Moderat kraftoverskud 

Det egentlige problem knurrer under testbilens hjelm. Den 1,6-liters dieselmotor har begrænset med overskud og skal fodres kontinuerligt med nye gear fra en i øvrigt fin manuel gearkasse.

Motoren fungerer fint i topgear ved motorvejshastigheder, men i byen eller på landevej savner man mere kraftoverskud, som du kan få i en vibrations- og støjfri elektrisk Kona, den større 136 hk dieselmotor eller den store benzinvariant med 177 hk. 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...