Test af Hyundai i10
OBS: Testen er fra 2021. Skrevet af Mikkel Thomsager.
Frisk lille bil, med overraskende fint gearskifte, godt overskud, okay styreegenskaber, pæn retningsstabilitet og som er let at parkere. Hvis dit hverdagskørselsbehov er bykørsel med mange stop, lyder ovenstående som den perfekte løsning for dig. I givet fald er svaret Hyundai i10 N Line.
Det var måske ikke det svar, du ventede – eller gerne ville have, og det er måske pointen med evolutionen af mikrobilen.
I10 N Line nøjes med fem gear, motoren hænger i omdrejningerne når man slipper speederen, og brændstoføkonomien er ikke imponerende. Hverken de opgivne 18,5 km/l eller de 14,1 km/l, vi opnåede under testen, men vi havde det sjovt – i10 og jeg.
i10 gir' underholdende kørsel
De 100 hk gør den sjov at køre i byen, selv om det egentlig ikke går stærkt.
Man får ikke meget ud af at køre den ud i gearene, og slet ikke hvis man krydrer det med et hurtigt gearskift, for motoren hænger i omdrejningerne. Men især et præcist gearskifte med overraskende korte vandringer gør den underholdende at køre.
Det manglende sjette gear savnes. Resten af gearene er nemlig tilsvarende høje, hvorfor man ofte forledes til at holde den i tredje gear i byen. Det er der måske også lidt attitude i. I givet fald bakkes den op af 16” fælge og N Line design med N Line logo og kørelys som hajtænder i fronten udvendig, og kække røde kontraststreger i kabinen.
N Line er topversionen i i10-programmet og den eneste variant med 100 hk-motoren. Den har klimaanlæg, sportssæder, stor centerskærm og meget mere. Jeg savner adaptiv fartpilot, men tilgiver bilen det på grund af dens størrelse og pris.
Vi synes:
Microbilen bliver ofte købt som en minimumsbetragtning. Med N Line udstyr er i10 mere end det.
Hyundai i10 - Danske priser 2023
- I10 Essential 1,0 ECO 67 hk 5-gears manuel - 132.995 kr.
- I10 Advanced 1,0 ECO 67 hk 5-gears manuel - 139.995 kr.
- I10 Essential 1,0 MPI 67 hk 5-gears automatisk - 147.995 kr.
- I10 Advanced 1,0 MPI 67 hk 5-gears automatisk - 154.995 kr.
- I10 N-line 1,0 T-GDI 100 hk 5-gears manuel - 181.995 kr.

Testbilen er forsynet med tag i kontrastfarve. Detaljen leveres sammen med tonede ruder og kølergrill i sort højglans i en designpakke til 10.995 kr.
© Søren JuulTest: Hyundai går imod mikrobilsstrømmen
OBS: Testen er skrevet i 2020.
Hyundai gik derfor mod strømmen, da de lancerede en helt ny i10 i starten af året. Vi har nu haft fingre i den på dansk asfalt og kan bekræfte vores førstehåndsindtryk efter premieretesten i Sydeuropa. Du får meget velkørende bil og udstyr for pengene.

Det er bedre at sidde her end at tage toget. i Hyundai i10 får du Apple CarPlay til musik og navigation, varme i rat og forsæder og fuldautomatisk klimanlæg i en i10 Advanced til 116.995 kr. På minussiden kan rattet kun justeres i højden.
© Søren JuulI i10 er du godt kørende for 100.000 kr.
Prisen for Hyundai i10 starter på 99.995 kr. for en i10 med et omfattende basisudstyrniveau Pure, som tæller bl.a. automatisk nødbremse, elruder foran, fartpilot, træthedsregistrering og aktiv vognbaneassistent.
Testbilen er en topudstyret Hyundai i10 Advanced til 116.995 kr. og den føles mere af premium end discount.

Ohøj sømand! Kaptajnsæde med armlæn er standard på Hyundai i10-testbilen...
© Søren JuulHyundai i10 har Apple CarPlay
Over handskerummet breder sig et pænt og lakeret pyntepanel mod en stor og 8" trykfølsom skærm i midterkonsollen, som er forsynet med bl.a. Apple CarPlay og bakkamera. Her er også klimaanlæg, kaptajnstol med armlæn til chaufføren og varme i både forsæder og rattet. Fem døre er altid standard i Hyundai i10, der er god plads til en voksen på 180 cm på forsædet - og der kan sidde et par vokse passagerer på op til 180 cm på bagsædet – i hvert fald på kortere ture.

Apple CarPlay fungerer fint på den 8" trykfølsomme skærm. Begge dele er standard på i10 allerede fra mellemste udstyrstrin Essential, som koster 109.995. kr.
© Søren JuulAstmatisk motor i i10 er standard
Hyundai i10 står stærkt rent udstyrsmæssigt, men er ramt af muskelsvind i motorrummet. På det danske marked ligger der altid en 1,0-liters 3-cylindret motor fra den gamle i10. Den har ingen turbo og yder derfor blot 67 hk og moderate 96 Nm i drejningsmoment.
Det rækker til, at du kan følge med i bytrafik uden at få stress, men i10'eren snapper efter vejret, når den skal op i fart på lande- og motorvej. Accelerationen fra 0 til 100 km/t tager hele 16,8 sek.. En overhaling kræver adskillige nedgearinger, og du skal svinge pisken over hestene foran i sadistisk grad, før der sker noget. På den positive side drikker den altid meget lidt brændstof – og det er svært at få taget kørekortet på motorvejen: Topfarten i Hyundai i10 er beskedne 147 km/t.
Motoren er helt klart det svageste punkt i den nye Hyundai i10.

Den lille turboløse benzinmotor er spændt hårdt for i Hyundai i10, men har kræfter nok til uanstrengt bykørsel. Transmissionen er gearet lavet, så motoren tager mange omdrejninger og larmer en del, når du kører på motorvejen.
© Søren JuulHyundai i10 er oplagt, hvis du skal fra A til B
Jeg nåede at køre 1.400 km primært på motorvej og blev glad for retningsstabiliteten ved høj fart, en problemfri Apple CarPlay løsning og brændstofforbruget, som jeg ikke kunne tvinge under 16 km/l. Der er ikke meget morskab over en i10, men som et billigt transportmiddel, der tilmed ser ganske kækt ud, så er det svært at finde et mere fornuftigt og godt køb i mikrobilsklassen netop nu.

Bagagerummet i Hyundai i10 tager 252 liter – eller en liter mere end du kan klemme ind i en VW Up.
© Søren JuulHyundai i10 1,0 Advanced
- Pris 116.995 kr. (2020)
- Motor R3, 998 cm3, 12V
- Ydelse 67 hk ved 5.500 o/min, 96 Nm ved 3.500 o/min
- Topfart 147 km/t
- 0-100 km/t 16,8 sek.
- EU-miks (WLTP) 20,8 km/l
Herunder er artiklen fra januar 2020, hvor vi første gang kørte den nye Hyundai i10!

Første test Hyundai i10, hvor er vi?
Når det er koldt og vådt hjemme i Danmark, fungerer bilpræsentationer bare bedre sydpå. Vi er blevet inviteret til Portugals hovedstad, Lissabon, af Hyundai, hvor de lyse timer er flere og omgivelserne en hel del smukkere.

Hvad er nyt i Hyundai i10?
OBS: Testen er fra 2019
Spørger du Hyundai, er deres nye mikrobil både muskuløs og sportslig – men lad os bare være ærlige. Mikrobiler bliver meget sjældent hverken muskuløse eller sportslige. Lad os istedet kalde i10 for en fiks lille sag, der pludselig er havnet i et marked på retræte. Seat Mii og Skoda Citigo er blevet elektriske, og hvem ved, om der nogensinde kommer en ny Toyota Aygo, Peugeot 108 og Citroën C1?
Hyundai holder fast. Nu med tredje generation af sin mindste model på programmet. Den er først og fremmest vokset med 40 mm mellem akslerne for at skabe mere plads til bagsædepassagerer og i bagagerummet, der nu er blandt de største i klassen med sine 252 liter – præcis én liter mere end VW Up.
Motoren er den samme som i forgængeren; Den lille 1-liters benzinmotor med tre cylindre og 67 hk bliver eneste mulighed på det danske marked. Til gengæld er der en nyudviklet automatiseret manuel gearkasse. Den er altså stadig manuel, men teknik tager over og skifter gear for dig. Spar dog hellere pengene og gå med den almindelige, manuelle 5-trins gearkasse. Den fungerer ikke bare bedre – den er faktisk en helt fornøjelse at betjene med kontante og præcise skift.
Læs meget mere om køreoplevelsen og det omfangsrige sikkerhedsudstyr i det kommende nummer af Bil Magasinet – du kan købe et abonnement lige hér!

Hvem er konkurrenterne?
Volkswagen Up fås stadig med benzinmotor i modsætning til søstrene Seat Mii og Skoda Citigo, der nu kun fås som elbiler. Prisen for VW Up med 60 hk og tre døre er godt 10.000 kr. dyrere end Hyundai i10, der har fem døre og 67 hk. Klassen for mikrobiler tæller blandt andet også Kia Picanto og Toyota Aygo. Men ingen af konkurrenterne når i10 til sokkeholderne, når vi ser på standardmonteret sikkerhedsudstyr.