Lige ved og næsten for Hyundais luksus-Tucson

Tucson tager over efter ix35 og bliver samtidig større og mere luksuriøs – på papiret. I daglig brug føles den ordinær

10. februar 2016 af Mikkel Thomsager

I 2004 kastede Hyundai sig ud i markedet for små SUV'er med Tucson. Også i Danmark blev den en pæn succes, som blev fulgt op med en afløser i 2009, hvor modellen skiftede navn til ix35, selv om den grundlæggende tog over, hvor den første Tucson slap.

Tucson udtales i øvrigt "Tuson" som byen i Arizona, USA.

Nu er Hyundai klar med en afløser til ix35, som så skifter navn tilbage til Tucson igen. Det er stadig en lille SUV, men i forhold til ix35 og den første Tucson er den nye Tucson vokset, og Hyundai har også forsøgt at hæve dens udtryk til noget mere luksuriøst.

Det lykkes næsten. Den har pænt udstyr som avancerede led-forlygter og fine detaljer som fortovslys i sidespejlene, men luksusambitionen række ikke hele vejen. På et tidspunkt bliver den bare en lidt tørstig, ikke alt for hurtig og anonym SUV, og så bliver prisen et problem.

Jeg er fuld af respekt for flere nye Hyundai-modeller – ikke mindst den mindste, i10 og den største, Genesis – men Tucson kommer ikke på respektlisten. Desværre.

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, efter du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Bemærk dog, at der godt kan gå op til to timer.