Hækken på Hyundai Kona
Hyundai Kona:

Det er tid til, at en ny Hyundai Kona kommer på banen.

© Hyundai

Wow: Halvkedelig danskerfavorit kommer til at se GODT ud!

Hyundai Kona har siden 2017 været en fast del af Hyundai-forhandlernes inventar, og danskerne har været vilde med den. Nu er producenten klar med en nyere, større og frækkere udgave!

21. december 2022 af Emil Winter

Fræk og futuristisk

Danskerne har været begejstrede for Hyundai Kona, men man kan næppe sige, at det er bil, der fik folk til at vende sig om på gaden. Ud fra de seneste billeder ligner det, at Hyundai-ledelsen har været enige i den melding.

Den sydkoreanske megaproducent har nemlig udsendt en tidlig julegave i form af billeder af den helt nye Kona, som har meget af dét, den gamle manglede. Selvom det kun er små seks år siden, den første Kona blev lanceret, er den nemlig allerede ved at se uddateret og gammel ud. 

Anderledes står det til med den nye Kona, der ser så fræk og futuristisk ud, at man bliver helt i tvivl om, hvorvidt det nu faktisk ER en Kona. Den gamle Kona's lidt kedelige kabine, ser ud til at blive erstattet af én, der kan følge med tidens udvikling ligesom, at fronten får et spritnyt og moderne udtryk, der bæres frem af den ene, lange forlygte, der dækker hele snuden. 

Den nye Hyundai Kona kommer i første omgang med benzinmotor, hybridteknologi og som en rendyrket elbil. Der er nok at vælge mellem, men valget bliver måske snart lettere, når det bliver nemmere at lade sin elbil op på landets tankstationer.

Den nye Hyundai Kona set udefra
Hyundai Kona:

Den nye Hyundai Kona er fræk, stor og svimlende fed!

Snuser storebror bagi

Det trænede øje vil bemærke, at den nye Kona bærer en markant lighed med storebroderen, Tucson, når den ses fra siden. Det er dog ikke kun udseendet, hvor Kona forsøger at efterligne den lidt større sydkoreaner. 

Når den nye Kona kommer på markedet, bliver det nemlig også i en større størrelse. Bilen bliver nemlig 150 mm længere, 25 mm bredere og så får den en længere akselafstand med 60 mm.

Foruden at gøre bilen mere rummelig har folkene bag også ambitioner om, at det forbedrer køreoplevelsen.

"Den forstørrede Kona skaber en mere dynamisk tilstedeværelse på vejene," fremgår det af en pressemeddelelse fra Hyundai.

Ud fra billederne ser det også ud til, at B-stolpen bliver fjernet, så ind- og udstigning bliver en gnidningsfri oplevelse

Hyundai Danmark forventer at lancere den nye Kona i efteråret 2023 med tre forskellige drivliner. Hyundai Kona deler platform med den nye Kia Niro, som fås som plugin-hybrid med 183 hk og som elbil med 204 hk.

Yderligere informationer og tekniske specifikationer er endnu ukendt, men forventes offentliggjort i de kommende måneder.

Interiøret i den nye Hyundai Kona
Hyundai Kona:

Det forældede interiør erstattes af en moderne og pæn kabine uden B-stolpe. 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...