hyundai ioniq 6 rækkevidde test pris


© Hyundai

Hyundai Ioniq 6 er klar til at indtage verden... og Metaverset

Den smukke Prophecy-konceptbil er nu blevet til virkelighed. Selv om Ioniq 6 ikke helt ligner den unikke Prophecy, så er der alligevel en række områder, hvor Hyundai er foran konkurrenterne.

4. september 2022 af Emma Steensen & Patrick Boje Jensen

Nøgletal for Hyundai Ioniq 6

Ordene Hyundai selv bruger til at beskrive den nye Ioniq 6 er ikke så små i slaget. En elektrificeret streamliner, hvis kabine er et rum af muligheder og samtidig en mindful puppe. Den han har alle de features man forventer af en ny og innovation bil og mere til. Selvom den ikke helt ligner den konceptbil, som den er baseret på, nemlig Prophecy, så rummer Ioniq 6 alligevel nogle ret nyskabende elementer.

Af nøgletal kan nævnes en tid fra 0-100 km/t på 5,1 sekunder og en rækkevidde på 610 km.

Dens strømlinede udseende og aerodynamiske udtryk har været med til at gøre Ioniq 6 til den bil i Hyundais modelprogram der generer den mindste vindmodstand, med en luftmodstandskoefficient på 0,21. Det sorte bånd der ligger henover fronten af bilen er fyldt med sensorer, faktisk syv i alt, som hjælper med alt fra vejbaneassistenter til automatisk fjernparkering.

Selvom det alt sammen lyder meget fint, er det er ikke her Hyundai Ioniq 6 skiller sig mest ud. 

hyundai ioniq 6 rækkevidde test pris

En bred og virtuel målgruppe

Hyundai Ioniq 6 er designet med en bred målgruppe, fortæller Hyundai selv ved verdenspremieren, men det er svært at forestille sig hvordan deres noget alternative marketingstrategi vil appellere til denne brede målgruppe. Strategien foregår nemlig delvist virtuelt i Metaverset, hvor Ioniq 6 er at finde på det mest populære platforme. Der vil ligeledes præsenteres en NFT samling, så man kan blive den heldige ejer af et stykke digital Ioniq-kunst.

Det hele lyder måske lidt flippet og misforstå ikke, det er godt nok også specielt, men målgruppen må siges at være rimelig godt defineret ud fra hvem der kan identificere sig med det online liv. Et socialt og alternativt liv som, efter Hyundais egne udmeldinger sagtens kan spille godt sammen med den fysiske verden. 

hyundai ioniq 6 rækkevidde test pris

Et liv uden grænser i Hyundais Metaverse

Når vi bevæger os ind kabinen er der nogle særlige nøgleformuleringer, Hyundai gerne vil have at vi tager med os. Det er ord som socialisering, køreglæde og healing, der skal gøre det ud for en form for catchphrase eller opsummering på Ioniq 6. Materialerne skulle være bæredygtige og rummet designet som et sted hvor man kan leve sit liv helt ubegrænset. 

Hvis man så også lige kan leve lidt i Metaverset, som Hyundai har satset stort på, så vil det formentlig blive værdsat. 

Om Hyundai får succes med sin alternative marketing strategi er svært at vurdere på forhånd. Én ting er dog sikkert, det er nyt og spændende også selvom det er en smule skørt det hele. 

hyundai ioniq 6 rækkevidde test pris

Hyundai Ioniq 6 er "glat"

Da Hyundai i marts 2020 viste deres konceptbil “Prophecy”, spærrede vi øjnene op. En lang og lav firedørs coupé krydret med pixeldesignet, der er kendetegnende ved Hyundai’s elbiler.

Nu har Hyundai afsløret det endelige resultat, der får navnet Ioniq 6. Og selv om det stadig er en lang og lav firedørs bil, er der unægteligt sket en del med designet. Ligesom Hyundai Ioniq 5 skal den nok skille vandene.

Der er ingen tvivl om, at aerodynamikken har været i hovedsædet, og ifølge Hyundai har Ioniq 6 en cw-værdi på 0,20. Cw er en målestok for, hvor “glat” en bil skærer igennem luften. Til sammenligning har Mercedes EQS, der er verdens mest aerodynamiske bil, en cw-værdi på 0,21.

hyundai ioniq 6 rækkevidde test pris
© Hyundai
hyundai ioniq 6 rækkevidde test pris

Sådan så konceptbilen "Prophecy" ud i marts 2020.

© Hyundai

Ioniq 6 har tæpper af fiskegarn

Bilens bløde linjer bliver brudt af en lille dobbeltspoiler på bagsmækken og lygter i pixeldesign både foran og bagpå, men ellers er det på indersiden, man finder de mest spændende detaljer ved Ioniq 6.

Instrumentering og infotainment håndteres af to sammenbyggede 12-tommer skærme. Den traditionelle midterkonsol er fjernet og er i stedet erstattet en slags “bro”, der både agerer armlæn og kopholder – men også giver store mængder aflægningsplads.

Ioniq 6 bliver udstyret med justerbart ambiencelys – dog formentlig kun i de højeste udstyrsniveauer. Her kan man blandt andet vælge mellem 64 lysfarver til kabinen, som i øvrigt kan fyldes med bæredygtige materialer. Både sæder og himmel kan fås beklædt med genbrugsplast, og som noget nyt hos Hyundai er tæpperne lavet af genbrugte fiskenet.

Læs også: De mest interessante elbiler på det danske marked.

hyundai ioniq 6 rækkevidde test pris
© Hyundai

Hvad med rækkevidde?

Hyundai har endnu ikke sagt noget om drivline eller batteri-muligheder, men Ioniq 6 er baseret på samme grundlæggende teknologi som Hyundai Ioniq 5 og Kia EV6.

Ioniq 5 fås med én motor og baghjulstræk med enten 170 hk eller 217 hk. Den firehjulstrukne udgave har 306 hk fra to elmotorer. Den er officielle rækkevidde er op til 507 km. Det er meget realistisk, at den bliver højere i Ioniq 6 på grund af den forbedrede aerodynamik.

Desuden er det realistisk at forvente en N-variant med mere end 580 hk i fremtiden.

Hvornår kommer Hyundai Ioniq 6 til Danmark?

Vi kender heller ikke de danske priser, men det forventes, at Hyundai Ioniq 6 rammer det danske marked i 2023.

Vi ved også nogenlunde, hvordan Hyundai Ioniq 7 kommer til at se ud. Det bliver en stor SUV på samme platform.

hyundai ioniq 6 rækkevidde test pris
© Hyundai

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...