Hyundai vil oplade biler med solceller

Inden for de næste to år begynder Hyundai at montere solceller på taget af sine el-, hybrid-, brint- og fossildrevne biler

14. november 2018 af Bil Magasinet


Hyundai forsker i flere forskellige teknologiske løsninger, som forbedrer rækkevidden og reducerer CO2-udledningen fra både el-, hybrid- og brintbiler samt fra biler med forbrændingsmotorer. 

Hyundai solceller kan lade batteri fra 30 til 60 pct. på en dag

Som en del af planerne vil Hyundai introducere verdens første semi-transparente solpanel monteret på biler med forbrændingsmotorer

”Vi arbejder på tre forskellige teknologiske løsninger, og allerede de første solceller, vi introducerer på vores hybridbiler, bliver effektive. Alt efter hvor meget solen skinner, kan de første solceller lade bilens batteri 30 til 60 procent op på én dag. På den måde sikrer solcelleteknologien, at Hyundai fortsat er helt i front, når det gælder udviklingen af grønne, miljøvenlige biler,” siger Annegrethe Skovby, pressechef, Hyundai Danmark.


Også solceller i Hyundai's fossilbiler

Anden generation af Hyundais solceller bliver verdens første semi-transparente solpanel, der bliver monteret på biler med forbrændingsmotorer. Udover at det halvt gennemsigtige tag giver mere lys og luft til bilens passagerer, lader panelet også bilens batteri op, mens man kører. 

På den måde reduceres benzin- eller dieselforbruget, så bilen får en længere rækkevidde, og miljøbelastningen dermed bliver mindre.

Solcelle på tag og kølerhjelm

Den tredje teknologi er et letvægts solpanel, der skal monteres på både tag og kølerhjelm på mærkets mest miljøvenlige el-, hybrid- og brintbiler. Det avancerede panel, der stadig er under udvikling, skal omdanne solens stråler til energi, der kan være med til at lade bilens batteri op, så man på den måde producerer energi, mens man kører.

”I energibranchen arbejder man allerede i dag med begrebet ’prosumer’, som er en forbruger, der også producerer el ved at have sin egen vindmølle eller solcelle hjemme ved huset. Med den teknologi, som Hyundai arbejder med, rykker ’prosumeren’ også ud på landevejene i de kommende år, og dermed tager vi miljøvenlig transport til et højere niveau,” siger Annegrethe Skovby.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...