Den helt nye Hyundai Tucson kan parkere uden, du selv er med i bilen

Her ses de første officielle fotos af den nye Hyundai Tucson, der også vil kunne fås med førerløs parkering, det er da smart!

21. september 2020 af Mikkel Thomsager

Hyundai er klar med en helt ny udgave af Tucson, der ventes til Danmark inden udgangen af 2020.

Den nye model er 4. generation af Hyundais livsstils-SUV, og den er atter blevet større og mere raffineret. Nu med førerløs parkering og førerplads med komplet LCD-betjening på trykfølsomme skærme.

Nogle få stilelementer går igen, fra den første generation, der blev lanceret i 2004, dengang som et prisstærkt alternativ til Suzuki Vitara. Siden er modellens karakterer raffineret og indretning og udstyr er blevet mere luksuriøst, og dermed placerer Tucson sig også i en anden klasse i dag.

Med 2wd og 4WD samt hybrid

At den nye Tucson tager endnu et skrid ti den retning, kan man næsten se, af den nye, imposante grill, der næsten går i et med forlygterne. De præsenterer en ny stil i Hyundais design.

Sammenlignet med den nuværende er den nye Tucson vokset med 2 cm i længden, 1,5 cm i bredden og 0,5 cm i højden i forhold til den udgående modelL/B/H: 450/187/165 cm.

Akselafstanden på 268 cm er én cm længere end forgængeren. Ikke desto mindre er benpladsen på bagsædet øget med 2,6 cm, og bagagerummet er med op til 78 liter til 521-580 liter afhængig af motorvariant. 

Fjernjustering via app

Den nye Tucson kommer nemlig både med for og firehjulstræk med benzin og diesel-motorer og som mild hybrid og opladningshybrid med op til 265 hk.

Ud over førerløs parkering, som dog er forbeholdt hybridversionerne, kommer Tucson med alt det udstyr og ikke mindst sikkerhedsudstyr, der findes til moderne biler, herunder kø og landevejsassistenter.

Der er et helt program af sikkerhedsforanstaltninger for børn på bagsædet, og den nye Tucson er forbundet til nettet med eget simkort, som giver mulighed for fjernjustering via en app.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...