Hyundai Prophecy

Hyundai præsenterer rumskib... Øhh, vi mener selvfølgelig en ny elbil

Sydkoreanske Hyundai er på pletten igen med et spændende koncept til en ny elbil. Det stilrene design uden skarpe kanter eller rat, får bilen til at ligne noget fra en fremtidsfilm

9. marts 2020 af Christian Birkekvist

Hyundai præsenterer den seneste udvikling indenfor mærkets design-filosofi med denne nye konceptbil kaldet Prophecy. Planen var egentlig, at den sydkoreanske bilfabrikant skulle løfte sløret for Prophecy til biludstillingen i Genève. Udstillingen gik som bekendt i vasken, og bilmageren måtte finde på noget andet. Som så mange andre, har de nu valgt at præsentere deres bil online, så vi kan se, hvilken retning de har valgt at gå.

Hyundai Prophecy

Bygget på ny platform med aerodynamik i højsædet

Hyundai har bygget Prophecy på en ny elbil-platform, og de sigter efter at skabe et mere æstetisk udseende med de glatte overflader, rene linjer og det minimalistiske design. Aerodynamik har også været en vigtig faktor, da de designede bilen. 

Spoileren øger downforce, som stabiliserer elbilen ved høje hastigheder. Prophecy har fået øget akselafstanden og installeret luftindtag nedenunder bilen, så den bruger frisk luft til at køle batterierne, hvilket skulle gøre bilen endnu mere miljøvenlig.

Hyundai Prophecy

Elbilen har ikke noget rat

En anden særlig egenskab ved Prophecy er manglen på rat. I stedet for hjulet i venstre side, som normalt styrer bilen, kommer Prophecy med to joysticks - et i midterkonsollen og et i døren. Det skulle gøre det muligt for føreren at styre fra en mere komfortabel position. 

Styringen er næppe som at spille PlayStation, men Hyundai lover en ny og intuitiv køreoplevelse. De siger også, at det avancerede interface giver føreren mulighed for at tilgå flere af bilens funktioner nemt og sikkert via knapper på joystickene. 

Hyundai Prophecy

Pixel lamperne er kommet for at blive

Prophecy er med sit stilrene og futuristiske design lige i tråd med 45 konceptet fra sidste år, som Prophecy følger i fodsporene på. Den sydkoreanske profeti bygger på mange af de samme idéer som 45 konceptet, men den nye elbil tager idéerne skridtet videre. 

Eksempelvis bruger sydkoreaneren pixel lamper foran, bagpå og i spoileren. Hyundai fortæller, at pixel lamperne snart indtager samlebåndet og bliver en del af produktionsmodellerne.

Hyundai Prophecy

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...