Ny Hyundai Kona N 2021 kommer med stor motor og hurtig fart
© Hyundai

Hyundai på vej med hidsig SUV

Hyundai inviterer Fætter Højben ind i N-familien. Kona får 2,0 turbo-motor og DCT-gear i ny modelvariant

21. januar 2021 af Frederik Hauschildt

Hyundai Kona N i gavepapir

Efterhånden er Kona en velkendt bil i gadebilledet. Motoriseringsmuligheder i både ren og delvis el samt en billig pris gør bilen til et attraktivt køb for mange. SUV-kompositionen gør bilen praktisk og relevant i den moderne bilindustri. Det kan altså ikke bebrejdes Hyundai, at det har taget dem næsten fire år at opdage Konas potentiale som sjov bil.

Men bedre sent end endnu senere: Nu har Hyundai teaset en version af Kona, der er langt mere sporty, end den har nogen ret til at være. Den er stadigvæk camoufleret, men vi kender nogle vigtige detaljer. Bilen er tilsyneladende motoriseret med den samme 2-liters turbomotor som vi kender fra Hyundai I30 N. Den leverer op til 275 hk og alle de rigtige lyde. Lydene ryger ud igennem en sportsudstødning, og hestekræfterne havner i asfalten med et hurtigt stop forbi Hyundais N-DCT dobbeltkoblingsgearkasse, der også kendes fra tidligere N-varianter. 

Ny Hyundai Kona N 2021 kommer med større motor og højere fart
© Hyundai

Kom bare an med sportsgrejet!

Som det tydeligt ses, så er Kona N ikke visuelt uændret fra den normale Kona. Kona N har to afgangsrør, en tagspoiler og et sæt sportsfælge. Det ser også ud som om, at Kona har fået bedre mulighed for at ånde, med flere åbninger i fronten af bilen.

Kabinen er ikke helt fastslået endnu, men Hyundai er sikker på én detalje: Kona N skal leveres med sportssæder, der både griber bedre fat i føreren og sparer vægt. De fleste nye biler er styret af elektronik, og Kona N er ingen undtagelse. Men det er ikke en dårlig ting: Computerstyringen vil have et launch-control system, såvel som forskellige køreindstillinger, der har magt over antispinregulering og ABS-bremser.

Ny Hyundai Kona N 2021 kommer med større motor og højere fart
© Hyundai

"Følelsesladet lyd"

Har man endnu ikke set teaser-videoen for Kona N, så kan det måske lyde som en lidt voldsom beskrivelse. Kender man derimod til Hyundais I30 N, så lyder ovenstående ikke forkert. Én af de ting, mange hæftede sig ved med I30 N, var nemlig lyden: Den var både voldsom og en del mere høj, end hvad man ellers forventede fra Hyundai.

I videoen er lydklip af Kona N også med, og det er tydeligt, at det samme, centrale mål er bibeholdt fra I30 N. Desuden ses klip af bilen både på bane og i hverdagens forskellige gøremål. Det er tydeligt, at bilen skal kombinere det praktiske etos bag en SUV, med det lokkende patos bag en hot-hatch.

Den præcise lancering er endnu uvist, men Hyundai vil lancere både Kona N og I20 N inden årets udgang.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...