I kølvandet på den succesfulde introduktion af Kona i benzin, diesel og efterfølgende elektrificeret udgave, lancerer Hyundai nu en hybridvariant, og nu er den danske prisliste endelig klar, som du kan se længere nede i artiklen.
Kona’en har 1,6-liters GDi-motor med 141 hk og 6-trins automatgearkasse. Hybridvarianten har selvsagt både en elmotor og en benzinmotor, der reducerer brændstofforbruget og CO2-udslippet under kørsel. Elmotoren ligger solidt plantet under bagsædet, så den ikke optager unødig plads i bagagerummet. Og forbrugere med rækkevidde-angst kan ånde lettet op, for den skal selvfølgelig ikke oplades, da der ikke er tale om en plug-in hybrid eller en elbil.
Kona’en oplader selv batteriet med strømmen som den genererer, når man slipper speederen og bilen motorbremser. Bilen skifter selv mellem forbrændingsmotoren og elmotoren afhængigt af kørselssituationen. Ifølge Hyundai skulle overgangen mellem de to kilder være så smidig, at man knap nok mærker det.

Hyundai Kona Hybrid starter ved 249.995 kr.
Kona’en kommer i tre udstyrsvarianter: Pure, Essential og Advance.
Indstigningsmodellen Pure, som starter ved 249.995 kr., har blandt andet klimaanlæg, LED-kørelys, Paddle shifters, Bluetooth, fartpilot med fartbegrænser og et sikkerhedssystem, der minimerer risikoen for uheld. Systemet har træthedsregistrering, vognbaneassistent og automatisk nødbremse med cyklistgenkendelse.
Udstyrsvarianten Essential, der koster 10.000 kr. ekstra, har blandt andet varme i rat og forsæder, 7” touchskærm, Apple CarPlay, bakkamera og 3.5” Supervision Cluster.
Vælger du Advanced, som starter ved 274.995 kr., får du regn- og baksensor, elektrisk lændestøtte i førersædet, tågeforlygter, sidespejle med elektrisk foldefunktion, Smart Key med start/stop-knap og nøglefri adgang, bakspejl med automatisk nedblænding samt blindvinkel-sensor.
Hybridbilen kommer til Danmark i juni måned og kan allerede bestilles nu.

Læs første test af Hyundai Kona Hybrid herunder, som blev publiceret d. 2. september 2019
Hvor er vi?
Vi er i Amsterdam for at køre den nye Kona Hybrid. Vi kører på både motorveje, blandede landeveje og bykørsel i Amsterdam.
Bil Magasinet er blevet inviteret af Hyundai
Hvad er nyt i Kona Hybrid?
Hybrid-drivlinien består af en 1,6-liters benzin motor med direkte indsprøjtning og 105 hestekræfter, og en elmotor med 43,5 hestekræfter og batteripakke med 1,56 kWh. I kombination giver det systemet en samlet ydelse på 141 hestekræfter.
På overfladen ligner bilen sig selv – og så alligevel ikke. Mange rene el-biler har ikke brug for det normale kølegitter i fronten, og det er derfor ofte fyldt ud med en fast plastic flade, hvilket sjældent ser særlig vellykket ud, men på Kona Hybrid er det mere klassisk i sin udformning.
Ændringerne spiller godt sammen med de øvrige designelementer, som de todelte forlygter og den sorte plastic omkring hjulkasserne og fronten, som giver den det karakteristiske crossover look.

Nyheder i kabinen
Inde i kabinen er de få ændringer af digital karakter. Som den eneste af Kona-varianterne, kommer hybridversionen også med et nyt instrumenthus, hvor flere elementer er blevet digitale – specielt dem der har at gøre med hybridfunktionerne.
Du kan se batteriets aktuelle spænding og du den store Eco-viser gør det muligt at følge med i hvor økonomisk du kører. Når du bruger GPS’en under kørslen, så kender bilen din rute og den giver dig en venlig reminder om hvornår du godt kan slippe gassen, og lade bilen motorbremse og derved lade på batteriet. Fx hen mod et kryds eller rundkørsel.
Hyundai Kona Hybrid har som den eneste variant to touch-skærme i midterkonsollen. I standard udstyrsnivauet er det en 7-tommer skærm, men i det højere Premium-niveau får du en 10,25-tommer skærm med splitscreen funktion.
Begge skærme kommer også med mindre opdateringer af brugerfladen. De fungerer fint og intuitivt, og der er ingen forsinkelser på betjeningen. Man sidder i det hele taget godt foran rattet, på trods af at den tilhører den lidt mindre crossover klasse.
Hvem er konkurrenterne til Hyundai Kona Hybrid?
Konkurrenter tæller blandt andet Toyota CH-R til 275.000 og Kia Niro til 280.000. De byder alle på moderne og skarpt design, og næsten identiske priser. Et gæt vil være at Kona Hybrid bliver en anelse billigere.
Vi Synes
Kona hybrid er velkørende og overgangen mellem benzin- og elmotoren mærkes næsten ikke. Designet er stadig frækt og råt og pænere end det i el-varianten.
