Automedia Hyundai Ioniq 6
© Automedia

Fanget i Tyskland: Sådan skal den næste Hyundai Ioniq se ud

I marts 2020 præsenterede Hyundai deres Prophecy-konceptbil. Nu er denne snart produktionsklar, og vores foto-ninjaer har spottet den under test i Tyskland

14. januar 2022 af Frederik Hauschildt

Profetien går i opfyldelse!

Vi skal snart to år tilbage til dengang, Hyundai først præsenterede deres konceptbil, Prophecy. Elbilen havde mere tilfælles med et rumskib end sine daværende artsfæller, og selv om designsproget fra Hyundai har ændret sig meget på det seneste, så ser den stadig vild ud.

Dog også i overkanten, hvis du spørger Hyundai - Prophecy's produktionsmodne modstykke er nemlig netop spottet af spionfotografer på en landevej i Tyskland. Her mangler en del af det spændende design, som Prophecy udviste, men spionbilen tegner under alle omstændigheder ikke dårligt.

Hyundai prophecy elbil ioniq 6 forfra sort

Hyundai Prophecy var aerodynamisk og velproportioneret - vel nærmest smuk?

© Hyundai

Ikke nogle joystick

Lad os opfriske hukommelsen: Hyundai Prophecy udmærkede sig ikke kun ved det ydre design - indvendigt havde de koreanske ingeniører fjernet rattet, og erstattet det med et joystick i hver side - lidt som en Airbus eller en F16. Selv om spionbillederne ikke afslører en centimeter af instrumentbordet, er det tydeligt at se, at testkøreren griber om et rigtigt rat.

Konceptbilen havde også selvmordsdøre bagerst, men det har Hyundai også fået styr på. Integrerede dørhåndtag siger Automedia-spionerne dog, at vi stadigvæk for at se på den produktionsklare version, også selv om kamuflagen gør sit for at illustrere, at dørhåndtagene er så store som tallerkener.

Automedia Hyundai Ioniq 6
© Automedia

Varianter med over 300 hk

Som forventeligt skal den nye Ioniq-model have varianter med både én og to elmotorer såvel som både bag- og firehjulstræk. Drivlinen vil ifølge Automedia kunne spytte godt over 300 hk ud, men det er også så vidt, vores viden om specifikationerne rækker - rækkevidde, acceleration og vægt er endnu spørgsmålstegn.

Vi regner dog stærkt med, at Ioniq 6 skal bygges på samme platform som den succesfulde Ioniq 5 og søsterbilen Kia EV6. Dels fordi Ioniq 6 skal være færdig inden 2023, og dels fordi platformen har skabt nogle velfungerende biler.

Læs anmeldelsen af Kia EV6 lige her!

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...