Hyundai i30 N forfra blå
© Bil Magasinet

Hyundai i30 N: Nu skal succesen følges op!

Den tidligere chef for BMW M og nuværende boss for Hyundai´s sporty biler bekræfter, at der kommer flere Hyundai N-biler

7. februar 2018 af Jesper Kruuse-Jensen

På biludstillingen i Detroit interviewede Car and Driver Albert Biermann. der er chef for Hyundai's sportslige modelprogram. Her løfter han lidt af sløret for Hyundai´s kommende fremtidsplaner angående producentens N-betegnelse.

Det var med nogen skepsis, at vi første gang fik muligheden for at prøve Hyundai´s nye sportslige satsning i30 N, som ramte lige ind i et konkurrencepræget knaldhårdt felt af potente GTI'er bestående af biler som Honda Civic Type R, Ford Focus RS og Seat Leon Cupra og VW Golf GTI. Ikke desto mindre lykkedes det for Hyundai at tage fusen på os med en overraskende kompetent og allround super-GTI.

Nu er planen så, at den sportslige succes skal følges op med flere N-modeller samt et N Sport-udstyrsniveau, som vi for eksempel kender det fra BMW i form af et M-udstyrsniveau. Oven i hatten deltager koreanerne også i rallyverdensmesterskabet med en i20 coupe WRC.  

Hyundai i30 N forfra blå
Hyundai i30 N

Hyundai´s ”N”-betegnelse er en forkortelse for Namyang, der er fabrikantens udviklingsfacilitet. Albert Biermann, som også er hovedarkitekten bag Kia´s nye Stinger, bekræfter at de sportslige ambitioner ikke stopper ved i30 N. 

Dog pointerer han, at Hyundai først vil se hvordan markedet reagerer, før en ny storstilet satsning med fremtidige N-modeller kan finde sted. Men han siger også at N-betegnelsen ikke er forbeholdt i30, så mon ikke den sniger sig ind i de andre modelrækker også.

Oplevelse af sport

Hyundai´s formentlig kommende N Sports-udstyrsmiveau skal give føreren en oplevelse af sport og vil primært bestå af visuelle opdateringer i forhold til udstyret på en standardmodel. Det vil sige sportslige islæt i kabinen, større hjul og fælge med mere. Hvis man vil have en en lynhurtig Hyundai, skal man stadig over i en decideret N-model.

Vedrørende priser lægger Biermann vægt på, at Hyundai skal levere mere værdi for pengene i forhold til konkurrenterne. 

En Hyundai i30 N fås med henholdsvis 250 og 275 hk og koster i Danmark fra 399.995 kr. for udgaven med 250 hk og fra 469.995 kr. i 275-hestes versionen.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...