Første test: Hyundai i30 N med nye former

Nu har Hyundai pakket deres vellykkede GTI ind i en ny indpakning i form af den nye i30 Fastback N. Læs Bil Magasinets første test her

17. januar 2019 af Mikkel Ryrsø

Hvor er vi?

Hyundai har inviteret Bil Magasinet´ til den spanske ø Gran Canaria. 

Hvad er det nye ved i30 Fastback N?

I30 Fastback N er blot den anden i rækken af det koreanske mærkes sportslige biler med betegnelsen 'N'. Bil Magasinet var imponeret over i30 N, og det er ingen undtagelse med Fastback N.

Ikke meget, er det korte svar. Koreanerne har ligesom med den almindelige i30 givet i30 Fastback-modellen en ’N-overhaling’ med det samme isenkram som i i30 N. Fastback’en er basalt set en i30 med et påhængt bagagerum, der giver lidt mere plads bag bagsæderne end i i30 N. Det har dog ikke været gratis. 

I30 Fastback N i performance-trim, der bl.a. har 25 hestekræfter mere end den ’almindelige’ N’s 250 hestekræfter, er nemlig 87 kilo tungere end i30 N Performance. Fastback N uden performance-pakke er 97 kilo tungere end sin hatchback-bror.

Trods de ekstra kilo på sidebenene er de to modeller dog lige hurtige fra 0-100 km/t og i30 Fastback N er bestemt heller ikke tynget af de ekstra kilo på racerbanen.

Hvem er konkurrenterne til i30 N?

Konkurrenterne er de samme som til i30 N, om end du får et lidt mere specielt design med i30 N Fastback.

De primære udfordrere vil altså være GTI’er i Golf-klassen, der bl.a. tæller Honda Civic Type R, Ford Focus ST og Renault Megane R.S. der vel nok er klassens hårdeste banan, når det kommer til omgangstider.

Hvornår kommer den til Danmark?

Priserne for i30 Fastbcack N kan importøren endnu ikke melde noget om, men det er klart, at den kompetente GTI vil ramme det danske marked i løbet af foråret. Ser man på priserne på den almindelige i30 og i30 Fastback, er der dog en ikke uvæsentlig prisforskel. 

For eksempel er i30 Fastback med 140 hestekræfter i premium-udstyrsniveau knap 30.000 kroner dyrere end den tilsvarende i30 hatchback. Hvorvidt den prisforskel også vil slå igennem mellem N-modellerne er dog uvist.

Læs hele testen af den nye N-model i Bil Magasinet.

VIDEO

Se Bil Magasinets video af den første Hyundai i30 N som vi var rimelig begejstrede for 

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, efter du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Bemærk dog, at der godt kan gå op til to timer.