Hyundai i20

På jagt efter en snusfornuftig og kompakt hatchback, er der godt nyt fra Hyundai

Så er der gode nyheder til dem, der hungrer efter en kompakt hatchback, for nu præsenterer Hyundai den nye i20

1. marts 2020 af Christian Birkekvist

Genève Motor Show skulle have budt på masser af lækkerier – ikke mindst fra sydkoreanske Hyundai, men nu er showet desværre blevet aflyst pga. den frygtede Corona-virus. Heldigvis får vi stadig mange af bilnyhederne at se, og én af dem kommer fra Hyundai, som står klar til at lancere en helt ny generation af i20. 

Hatchbacken, som alle dage har henvendt sig til dem, der ønsker en mere kompakt hatchback end storebroren, i30, som den ellers minder en del om. Den nye i20 har fået sig lidt af en makeover, både indvendigt og udvendigt. Læs videre for at se, hvad det indebærer...

Hyundai i20

Nyt og mere sportsligt designsprog

Hyundai har hentet inspiration fra det nye designsprog “Sensuous Sportiness” til i20’eren. Designet skulle give hatchbacken et mere markant og sportsligt udtryk. Sydkoreaneren er blevet længere, bredere og lavere. Den er groet med 5 mm i længden og 30 mm i bredden, mens den er skrumpet med 24 mm i højden i et forsøg på at gøre i20’eren mere sportslig.

Hyundai har øget akselafstanden med 10 mm og puster bagagerummet op fra 326 til 351 liter. Hatchbacken har fået en række nye sikkerhedsfunktioner som adaptiv fartpilot, automatisk nødbremse og fri bane-assistent, der via et bip og en tekst i instrumenteringen gør føreren opmærksom på, at det er tid til at køre. 

i20 kommer med den nyeste teknologi, der inkluderer trådløs oplader til smartphone, Apple CarPlay, Bose-lydanlæg, 10,25” Supervision Cluster og 10,25 touchskærm. Sydkoreaneren har også Bluelink, der giver fjernadgang til bilen, så man kan se, hvor bilen er parkeret og låse den eller låse den op. i20 lander i Danmark sidst på året.

Hyundai i20

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...