© Automedia

Nu får Hyundai i30 N en ny og billigere lillebror – se de første fotos hér!

Hyundai's ekstremt velkørende i30 N følges nu op af en mindre model, som også får et N-logo bagpå. Og prisen skulle også blive lavere.

17. marts 2020 af Mikkel Thomsager

Hyundai er på vej med en ny spændende GTI-model. Successen med i30 N bliver nu fulgt op med en tilsvarende hårdkogt version af den mindre i20, som i sig selv netop er vist i en ny udgave, der ventes til Danmark til efteråret.

Den nye i20 skulle have haft premiere på den aflyste biludstilling i Genève i begyndelsen af marts. Det er tredje generation i20-model, som i forhold til forgængeren er vokset med med 0,5 cm i længen, 3 cm i bredden og en cm mellem akslerne. 

Helt ny Hyundai i20

Til gengæld er den blevet 2,4 cm lavere for at forstærke det sportslige udtryk, hvilket burde være et godt udgangspunkt for en GTi-varianten, og den kommer formentlig kort efter at de almindelige versioner er lanceret. 

I hvert fald har Hyundai travlt med at teste den nye lommeraket, og dækmonteringen med store hjul og lavprofildæk antyder, at i20 N bliver en bil, der kan mere end blot at følge med konkurrenterne. 

Også som rallybil

Siden Hyundai hyrede chefen for BMW's M-afdeling, Albert Biermann, til sin udviklingsafdeling, har det stået klart, at det koreanske bilmærke har fået nye og sportslige ambitioner. 

Første resultat er den vellykkede VW Golf GTI-konkurrent Hyundai i30 N, som Bil Magasinet har kåret til den bedste GTI i 2020. Hyundai har også entreret motorsport med en hårdkogt rallyudgave af i20 i WRC

Mere end 200 hk

Efter at Hyundai har vist VW Golf, hvordan det skal gøres med i30 N, angriber koreanerne nu VW Polo GTi og Ford Fiesta ST med en i20 N. Om den også kan mål sig med Toyota nye Yaris GR, som stiller med flere hk end de to konkurrenter, er endnu uvist.

Det ventes, at Hyundai i20 N kommer med en godt 200 hestes udgave af Kia/Hyundai's 4-cylindrede 1,6-liters turbo. Men vil Hyundai også spille med Toyota Yaris GR, der deltager i samme WRC rally-mesterskab som Hyundai, så skal der mere til. Hyundai i30N har op til 270 hk.

Se vores test af Hyundai i30 N nederst på siden!

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...