Hyundai er klar med 275-hestes super-GTI

Hyundai har netop præsenteret sit bud på den perfekte GTI. Tallene ser lovende ud, så meget tyder på, at VW Golf GTI skal til at se sig over skulderen.

13. juli 2017 af Mathias Brandt

Hyundai har for alvor indledt sin jagt på VW Golf GTI. Det sker med en hårdtpumpet model kaldet i30 N. Ved hjælp af en 2-liters turbomotor leverer i30 N helt op til 275 hk. Den kommer i to varianter: Standardudgaven får 250 hk, derefter kommer en Performance-variant, der har fået øget effekten til 275 hk. Begge varianter leverer 353 Nm i drejningsmoment.

Kræfterne bliver sendt i asfalten via forhjulene, og motoren er koblet til en 6-trins manuel gearkasse. Standardvarianten med 250 hk klarer 0-100 km/t på 6,4 sekunder, mens man er helt nede på 6,1 sek., hvis du tilkøber Performance-pakken. Her får du også et elektronisk styret spærredifferentiale med i købet.

Som med stort set alle andre bilproducenter har Hyundai valgt at snyde lidt på lydbilledet. Den sender nemlig falsk motorlyd ind i kabinen, hvilket skal få den til at lyde mere sportslig. 

Du kan vælge mellem fem køreindstillinger: Eco, Normal, Sport, N og N-Custom. Sidstnævnte kan optimeres til dine personlige behov. De forskellige indstillinger tilpasser motor, støddæmpere, ESC, det elektroniske spærredifferentiale, styretøj og så kan elektronikken hjælpe dig med at give mellemgas på nedgearinger. Den er også udstyret med en klassisk "Launch Control", som sikrer, at du kommer hurtigst muligt ud af starthullerne.

Hyundai har bygget et stort testcenter ved Nürburgring, hvor Hyundai i30 N er blevet til gennem et omfattende testarbejde. Hver testbil har kørt mellem 420 og 480 omgange på banen i al slags vejr, hvilket tilsammen svarer til 180.000 kilometers ren testkørsel.  

Hyundai har længe været involveret i World Rally Championship med stor succes. Derfor har Hyundai også valgt at lancere den nye i30 N i en ”Performance-blue”, som er den samme farve, de bruger på deres rallybiler. Derudover kan du få den leveret i fem andre farver.

Bilen kommer med 18” fælge standard, men du kan også få den med 19” fælge. Hele bilen har fået et mere aggressivt design, som understreges af to store udstødningsrør.

Pris og lanceringsdato er endnu ukendt.  

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...