Hyundai Bayon Nexo crossover SUV 2021


© Hyundai

Hyundai med ny SUV: Skarp, aerodynamisk - og fransk?!

Hyundai lancerer BAYON: En ny, kompakt crossover, de opkalder efter byen Bayonne i det sydvestlige Frankrig.

3. marts 2021 af Frederik Hauschildt og Gustav Reeh Persson

Mød Hyundai Bayon

Hyundai Bayon er navnet på Hyundais nyeste crossover. Med rummeligt interiør i et kompakt karosseri har Bayon potentialet til at være en storsællert i Danmark. 

Kompakt Crossover er i hvert fald en populær klasse herhjemme. Det betyder at den nye Hyundai Bayon, når den kommer på markedet, møder hård konkurrence fra bl. a. Volkswagen T-Cross, Renault Captur, Ford Puma, Peugeot 2008 og mange flere. Så for den nye Bayon er prisen vigtig, men det ved Hyundai godt.

Hyundai Bayon Nexo crossover SUV 2021

Fransk postkort-by?

Bayon slutter sig til modelprogrammet af crossovere, der opkaldes efter byer. Denne er opkaldt efter byen Bayonne i Frankrig, der efter sigende skulle repræsentere bilens charme og skønhed. Før denne har mærket været forbi tre stater i USA, såvel som bornholmske Nexø, der har inspireret brintbilen Nexo.

Hyundai bruger deres designfilosofi, Sensous Sportiness, der også har lagt grundstenene for designet på blandt andet Tucson, i20 og Kona, hvorfor der også kan spores mange lignende streger i denne, nye SUV. Interiøret er fra den lille Hyundai I20 og designet minder meget Tuscon med opdelingen af forlygter og markante designstreger i siden. 

Hyundai Bayon Nexo crossover SUV 2021

Interiøret kan fra Bayon kan genkendes fra fra den lille bybil Hyundai I20, hvor især teknologien imponerede, men ikke følelsen af plastmaterialerne. 

Hyundai Bayon Nexo crossover SUV 2021

Bayon har fået de fede baglygter, der går på tværs bagsmækken. Hvilket også genkendes fra I20, men her er det anderledes smalle baglygter.

Hyundai Ioniq 5

En anden bil, der også er tegnet efter Sensous Sportiness-konceptet, er den nye Ioniq 5. Den læner sig tæt op ad dens tilhørende konceptbil, og gør maksimal brug af skarpe kanter og aerodynamisk form. 

"Ioniq 5 er Hyundai's første bil på E-GMP-platformen, som de deler med søstermærket Kia, og som i alt skal lægge base til 23 biler fra de to mærker frem mod 2025.

"Det er især på designet, at Ioniq 5 skiller sig ud. Udseendet er baseret på konceptbilen EV45, og Ioniq 5 har masser af skarpe kanter, pixel-inspirerede lygter, 20 tommer fælge og dørhåndtag, der kan gemme sig i døren," skriver Patrick Boje Jensen om den nye Ioniq 5.

Hyundai Bayon Nexo crossover SUV 2021 Ioniq 5 SUV EV
© Hyundai

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...