Hyundai i20 facelift forfra Tomato Red

Første test: Opfrisker til Hyundai’s storsællert

Hyundai i20 er netop præsenteret med et lille ansigtsløft. Det meste er kosmetisk, men under huden gemmer sig også ny mekanik.

8. juni 2018 af Jacob Dalby

Hvor er vi?

Frankfurt, Tyskland.

Hvad er nyt?

Den faceliftede i20 har blandt andet fået ny frontgrill, nye 15"og 16" fælge. Derudover er to nye farver Tomato Red og Champion Blue er tilføjet farvepaletten. Indenfor er det muligt at tilvælge 7-tommer skærm med Apple Car Play og Android Auto.

Under huden er der også lidt ny mekanik og mulighed for mere sikkerhedsudstyr. Blandt andet automatisk nødbremse, træthedsregistrering og vognbaneassistent, der hjælper med at holde bilen mellem de hvide streger. Udover automatisk start/stop ved vi endnu ikke hvor meget, der bliver standard på de danske modeller.

Til den lille 1-liters benzinmotor med 100 eller 120 hk bliver det nu muligt at tilkøbe 7-trins dobbeltkoblingsgearkasse. Vi har kørt en smuttur med gearkassen og den fungerer, som resten af bilen, som den skal. Den er hverken hurtig eller kontant, men gør hvad den skal med fine bløde skift. 

Uden at kende prisen på dobbeltkoblingsgearkassen anbefaler vi dog den manuelle, der passer bedre til motorens kraftoverskud – og så er den tilmed sjovere.

Hyundai i20 facelift bagfra Tomato Red

Hvem er konkurrenterne?

Hyundai i20 konkurrerer i minibils-klassen mod blandt andre VW Polo og Ford Fiesta.

Hvornår lanceres den?

Hverken den præcise dato for dansk lancering eller de danske priser er tilgængelige endnu. Den danske importør forventer lancering til efteråret til en pris tæt på den nuværende model. Det vil sige omkring 132.000 kr. for en skrabet model med 75 hk.

Den faceliftede i20 produceres både som 3- og 5-dørs samt i en crossover-udgave med tilnavnet Active. Det er dog kun i20 med 5 døre, der kommer på det danske marked i den faceliftede model.

Vi synes…

Det kan du læse i næste nummer af Bil Magasinet. Få testen direkte ind af brevsprækken. Køb de første 3 numre for 99 kr. 

Hyundai i20 facelift interirø

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...