Hyundai Tucson facelift forfra
2019 Hyundai Tucson

Første test: Hyundai Tucson får raffineret opdatering

Den mest sælgende Hyundai på verdensplan har netop fået en opfriskning med LED-forlygter, ny motor og lækrere kabine.

12. juli 2018 af Jacob Dalby

Hvor er vi?

Barcelona, Spanien.

Hvad er nyt i Hyundai Tucson?

Selvom der er tale om en midtvejsopdatering, er der sket lidt af hvert i den faceliftede Tucson. De sædvanlige opdateringer udenpå med LED-lygter, en ny grill og lidt designfinish er én ting, men indenfor i kabinen og under motorhjelmen er der sket store sager. 

Blandt andet introduceres Hyundais første mild-hybrid system i den faceliftede Tucson, på den største af dieselmotorerne på 2 liter med 185 hk og 400 Nm. Systemet på 48V bruges til start/stop-funktionen og giver desuden lidt bedre acceleration under max belastning – og så hjælper det ifølge Hyundai på brændstoføkonomien, som desværre ikke er officiel endnu. 

På 2-liters dieselmotoren er det desuden muligt at vælge Tucson med den nye 8-trins automatgearkasse, der gør det forrygende, så længe den ikke presses unødigt. Den gamle 1,7-liters diesel er skiftet ud med den nye på 1,6 liter med enten 115 eller 136 hk.

I kabinen er største nyhed den nye, svævende trykfølsomme skærm til bilens infotainment. Den kan bestilles i enten 7- eller 8” hvor den største kommer med forrygende lyd fra amerikanske Krell. De bedre materialer i den nye kabine gør godt for raffinementet og understøtter udmærket den fine komfort og støjsvaghed der også er i den faceliftede Tucson. Har du en smartphone, der understøtter trådløs opladning, kan det tilvælges også.

Hyundai Tucson facelift interiør

Hvem er konkurrenterne til Tucson?

Ærkerivalen Nissan Qashqai, der startede hele trenden med mindre SUV’er, kan man ikke komme udenom. Med faceliftet er Tucson dog blevet mere raffineret og merprisen på ca. 50.000 kr. i forhold til Qashqai synes mere rimelig. I samme kategori findes også de dyrere Mazda CX-5 og Volkswagen Tiguan.

Hvornår lanceres Tucson?

Vi ved, at den kommer til Danmark i løbet af efteråret, men den endelige dato er endnu ikke på plads. Det samme gælder priserne, der stadig bliver forhandlet mellem den danske importør og Hyundai. Vi forventer, at priserne lægger sig tæt op ad den gamle model, som lige nu kan bestilles i en veludstyret kampagnemodel til 290.000 kr. med den gamle 1,7-liters diesel og 115 hk.

Vi synes…

Vores dom over den faceliftede Tucson kan du læse mere om i et kommende nummer af Bil Magasinet. Du kan få de 3 første numre direkte ind af brevsprækken. Prisen er kun 99 kr. 

Hyundai Tucson facelift bagfra

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...