Tag en slapper i den lille Honda Jazz

Årets Bil i Danmark 2009, Honda Jazz, er blevet endnu større. Bagsædet giver nu lige så meget knæplads som i Mercedes S-klasse

2. september 2015 af Mikkel Thomsager

Honda kalder sin Jazz for en minibil, men reelt er det en mini MPV med en særdeles fleksibel indretning, som var med til at sikre den lille Honda Jazz titlen som Årets bil i Danmark 2009. Nu er Honda klar med 3. generation af den rummelige minibil, som er blevet endnu mere fleksibel. Højre forsæde kan lægges ned i plan med bagsædet, så man kan tage sig en lur i vandret stilling. Det gør også, at man kan fylde Jazzen effekter på op til 2,5 meter i længden - og stadig lukke bagklappen.

I forhold til den gamle model er der er kommet ekstra 30 mm mellem aklserne. Det har givet endnu mere plads på bagsædet, hvor der nu er lige så meget knæplads som i en Mercedes S-klasse.

Selv om 3. generation af Honda Jazz er helt ny, bygger den videre på forgængerens koncept og udtryk, og det er ikke bare på bagsædet, at der er meget plads. Også omkring førerpladsen er der en rummelig oplevelse.

Den nye Jazz er blevet stivet af i forhold til forgængeren, og den nye virker mere solid, men finishen i kabinen er ikke forbedret markant. Til gengæld er støjniveauet sænket.

Den gamle model kunne fås med benzin-motorer på 1,2 og 1,4 liter. De bliver begge afløse at én ny motor på 1,3 liter. Den yder 102 turbo-løse hk, og de får ikke Jazzen til at springe unødigt frem. 0-100 km/t klares på 11,2 sekunder, og topfarten er 190 km/t. 

Honda kalder sin nye motorteknologi for "Earth Dreams". Det er et ret prætentiøst navn til en middelmådig motor, som dog assisteres af en ny og velfungerende 6-trins gearkasse med præcise skift og korte vandringer.

Den nye Jazz introduceres i september til en startpris af 149.000 kr. med "Trend"-udstyr. Topmodellen "Elegance" med Hondas sikkerhedspakke kaldet ADAS og navigation koster 199.000 kr. Automatgear af CVT-typen (milliongear), som sløver bilen yderligere, koster 25.000 kr. ekstra.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...