Honda Jazz 2020 forfra

Ny Honda Jazz: Nu kun som hybrid

Honda letter på sløret for deres elektriske visioner for fremtiden, der blandt andet indebærer at fjerde generation af Jazz vinker farvel til ren forbrændingsmotor. Fremover hedder den Jazz e:HEV og fås kun som hybrid.

27. oktober 2019 af Kirsten Petersen

Hvor er vi?

På en nedlagt sukkerfabrik udenfor Amsterdam, hvor de rå industrielle omgivelser står i skarp kontrast til Hondas elektriske visioner og præsentationen af den nye Jazz e:HEV (Hybrid Electrical Vehicle). 

Det er en statisk præsentation, så vi kommer altså ikke til at opleve hybridmotoren i denne omgang eller efterprøve, om niveauet af kørekomfort og interiørdesign har hævet sig så meget, som Honda hævder.

Bilmagasinet var inviteret til den statiske præsentation af Honda.

Hvad er nyt?

Det åbenlyst nye ved Jazz e:HEV er hybridmotoren. Honda er ikke klar til at afsløre størrelse eller præstationer på hverken el- eller benzinmotoren, så den del må vi vente med lidt endnu.

De kan afsløre, at Jazz e:HEV bliver den første personbil hos Honda, der kun fås som hybrid, og i selve navnet gemmer der sig en anden nyhed. Honda lancerer deres eget ”e:Technology” brand, som samtlige af deres fremtidige elektrificerede produkter vil blive navngivet under.

Derfor skal vi vænne os til at se betegnelserne e:HEV og e:PHEV i Hondas fremtidige motorprogram, da de over de næste 36 måneder planlægger at udbyde minimum én hybridversion af alle deres modelserier.

Honda Jazz 2020 forfra og bagfra

Futuristisk kabine

Udenpå har Jazz e:HEV fået et minimalistisk facelift med større forlygter og mindre kølergrill, der giver et mildere udtryk. Umiddelbart leder det nye udseende tankerne hen på tidligere Jazz modeller, mens interiøret virker mere futuristisk. 

Med Jazz e:HEV introducerer Honda også for første gang trådløs Android Auto og Apple Car Play forbindelse, så fører og passagerer ikke skal fumle med kabler for at forbinde smartphone til infotainment-systemet.

Honda e:HEV kommer til Danmark i "Standard" og "Crosstar" varianter. Begge med samme motor. Crosstar er designet som en crossover/SUV med forhøjet siddehøjde, større kølergrill, forstærkede skærmkanter og integrerede tagbøjler.

Hvornår lanceres Jazz e:HEV i Danmark?

Hondas nyeste hybridbil kommer til Danmark juni 2020, både som standard og Crosstar. Vi kender endnu ikke priserne på de to varianter, men de forventes offentliggjort på den anden side af nytår.

Honda Jazz 2020 kabine

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...