Honda Civic Type R 2022

Selve camouflagen er en masse røde R'er, hvilket er meget passende til Honda Civic Type R 

© Automedia

Vi GLÆDER os allerede: Ny Civic kommer også som Type R

Den nye Honda Civic er lige præsenteret til USA og højst overraskende er dens Type R spottet. Den nye model får større spoiler, større udstødningsrør og stadig gode gamle manuelt gear.

8. november 2021 af Gustav Reeh Persson

Honda Civic Type R er tilbage!

Vi er begejstrede for Honda Civic Type R på redaktionen. Det er en GTI af den gamle skole med manuel gearkasse og en masse design-lir. I foråret præsenterede Honda en ny Civic til USA, hvilket du kan læse mere om her. Den nye Honda Civic er en mellemting mellem sedan og hatchback, hvor designet er anonymt og moderne. 

Vi har i Europa stadig den nye Civic til gode, som man ifølge Honda Danmark først skal forvente i 2022. Det er en dejlig overraskelse, at Honda fortsat holder liv i Type R. Den nye generation testes, og man kan allerede se, hvordan det ellers anonyme design bliver erstattet med en kæmpemæssig spoiler.  

Honda Civic Type R 2022


© Automedia

Designet på Type R

Type R's design er alt andet end anonymt. Alle kan se, at den er hurtig. Det første, der springer i øjnene, er den store spoiler. Hvis der stadig er tvivl, skal man vente til, at den er ræset forbi og viser sine tre udstødningsrør, hvoraf det midterste er gigantisk. 

Fælge, dæk og bremser er også blevet påvirket af det sporty designsprog. Alufælgene er store og udført helt i sort og inde bagved gemmer der sig Brembo-udviklede bremser. Michelin donerer dækkene som på den gamle model.

Honda Civic Type R 2022

Tre udstødningsrør går igen fra seneste model, men her er det midterste markant større

© Automedia

Leverer Type R, hvad designet lover?

Rygtet siger, at Honda Civic Type R får en 2.0 liters turbomotor med 320 hk og 400 Nm, hvilket er det samme som i Volkswagens hårdkogte Golf R. Forskellen mellem de to biler er, at Golf R trækker på alle fire, mens Civic Type R kun kommer med forhjulstræk. Du har en sekstrin manuelgearkasse at gøre med. 

Den kommer til USA i sommeren 2022, men vi ved stadig ikke hvornår den kommer over Atlanten, sammen med den normale Civic. Mens vi venter kan vi glæde os over den seneste Limited Edition Type R, vi fik sidste år.

Honda Civic Type R 2022
© Automedia

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...