Ny Civic Type R er afdæmpet - efter Honda-standard...

Så er der Paris-nyhed til drengerøvene! Honda's nye Civic har fået nemlig fået Type R-turen, så der er fuld opmærksomheds-garanti.

30. september 2016 af Daniel Bohnsen

Sidste uge viste vi de første billeder af Honda Civic årgang 2017, da de blev offentliggjort op til årets Paris Motor Show. Nu er showet i gang, og på et podie ved Honda's stand, står den splinternye 2017 Type R-udgave.

Ved første øjekast ser den ret ekstrem ud med 20" hjul, brede skørter hele vejen rundt og en ret så bastant hækspoiler. De traditionelle røde Type R detaljer er også at finde overalt, og bagerst sidder hele tre udstødningsrør - det midterste lakeret rødt.

Men hvis man tænker to år tilbage, da sidste årgangs skrigblå Civic Type R blev afsløret med et design, der mindede mere om en manga-tegning end en produktionsklar bil, virker den nye model næsten afdæmpet.

I stedet for skrigende blå er den udført i en mørkegrå aluminiumlak, og Honda siger, at modellen er blevet "moden", og at de ønsker at ramme en bredere målgruppe med den nye Civic Type R.

Jovist, den skal da nok stadig vende hoveder på gaden, for Honda siger, at udstillingsmodellen ligger meget tæt op af den færdige produktionsbil, og japanerne plejer ikke være blege for at sætte noget, der ligner en konceptbil, i produktion.

Rygterne siger, at når Type R lanceres i anden halvdel af 2017, kommer den til at få en tunet udgave af den 2,0 liters turbomotor, der ligger i den nuværende model. Her yder den i forvejen over 300 hestekræfter, så det kan ikke gå helt galt.

Den nye Civic Type R er måske nok mere moden end tidligere, men den lader stadig til kun lige at have ramt puberteten.

Mikkel Thomsager har på Honda-standen desuden set nærmere på de to standard-udgaver af Civic. Dem kan du blive klogere på lige her:

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...