Honda corona virus maske til bil 2021


© Honda

Honda lancerer mundbind - til din bil

Honda introducerer originalt ekstraudstyr: Kurumask skal fjerne bakterier og virus i bilens kabine.

28. januar 2021 af Frederik Hauschildt

Kurumask er ansigtsmasken til dit personlige transportmiddel. I Japan har Honda lanceret et originalt stykke ekstraudstyr, der sættes på aircondition, og blokerer virus. Produktet er lavet af en form for mesh-filter, hvis materiale sørger for at ødelægge eller blokere det virus, der måtte være i bilen.

Honda siger, at de håber på at udvide masken, så alle mærkets biler i fremtiden kan beskyttes for coronavirus. I første omgang er det dog kun den japanske Kei-model, N-Box, der kan udstyres med Kurumask.

Honda corona virus maske til bil 2021

Kurumask påføres Hondas standard pollenfilter, og øger derved effektiviteten.

© Honda

Ikke bare opspind

Selvom det måske lyder som noget, jeg har fundet på i en feberdrøm, så har Honda faktisk haft gang i laboratoriet for at bevise, at produktet hjælper. Honda har haft masken en tur forbi både Kansai Research Institute og Kitasato Research Center, og begge instanser har bekræftet, at produktet stopper 99,9% af virus og bakterier.

På grafen nedenfor, som Honda supplerer på deres online produktbeskrivelse, ses mængden af virus over tid. Det ses, at virus forsvinder hurtigere, jo hurtigere ventilationsanlægget kører. Det ses også, at over 99% af virus er udslettet allerede efter 5 minutter med ventilationen skruet helt op.

Honda corona virus maske til bil 2021

Den blå linje står for lav hastighed, den orange for midt imellem og den grå for fuld blæs.

© Honda

Men... Hvad koster det?

Konceptet findes i forvejen: Langt de fleste biler har et pollenfilter, der filtrerer den luft, ventilationsanlægget sender til kabinen. Den konkrete forskel er, at dette filter bruger zinkphosphat til at udslette virus og bakterier. Har du hørt navnet før, så er det fordi, det også bruges til at forebygge rust i blandt andet biler.

Indkøbsprisen er på hele 7.040 japanske Yen. Det omregnes til ca. 415 danske kroner. Skal man købe mundbind for de penge, kan man altså få 208 mundbind i supermarkedet. Heldigvis kan du bruge Kurumask mere end én gang: Udskiftningsperioden er på ét år eller 15.000 km. Forhåbentlig får vi ikke brug for coronafiltret så længe endnu.

Honda corona virus maske til bil 2021
Kurumask

er et ordspil, der kombinerer ordene kuruma (bil) og mask (maske)

© Honda

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...