Honda HR-V i Danmark til september fra 259.000 kr.

Efter ni års pause reintroducerer Honda HR-V navnet med en helt ny model, som dog fortsætter, hvor dan gamle HR-V slap

2. juli 2015 af Frederik Frey

Honda HR-V er klar til at indtage Danmark til efteråret i fuldt firspring – eller det er faktisk ikke helt rigtigt. For selvom crossoveren ligner en SUV med firehjulstræk, vil der på det danske marked kun være forhjulstrukne varianter – 4X4 er indtil videre forbeholdt Asien og USA.

Billigeste variant bliver 1,5 benziner med Comfort-udstyrsniveauet til 259.000 kr. Her er 130 hk fra en ny VTEC-sugemotor, som kvitterer med 19,2 km/l og valgmuligheden mellem 6-trins manuel eller en CVT-gearkasse. CVT-gearkassen har fået særlig EU-software med teknologi, der simulerer syv gear i den ellers trinløse automatgearkasse. CVT fås i Elegance-udstyrsniveauet, og koster fra 324.000 kr.

Billigste diesel, ligeledes i Comfort-udstyrsniveauet, koster 284.000 kr., og byder på 120 hk og 25 km/l fra en 1,6-liters rækkefire med turbo. Motoren kendes bl.a. fra det nuværende Civic-program, og fås endnu ikke med CVT-gearkassen men udelukkende med 6-trins manuel.

HR-V er bygget på samme platform som den kommende Jazz. Det gør den kompakt men samtidig også rummelig. Faktisk slår den en anden, og yderst populær, japansk crossover på bagagerumsplads – Nissan Qashqai. Nissan'en sluger 430 liter, mens Honda'en kan rumme en smule mere med en kapacitet på 453 liter. Qashqai har dog en lavere startpris på billigste benzinvariant med 239.900 kr. mod HR-V's 259.000 kr. – til gengæld er forbruget en smule bedre i Honda'en, mens der samtidig er 15 hk mere at gøre godt med.

Kabinen i HR-V byder på en centraltplaceret touchskærm i forskellige størrelser alt efter udstyrsniveau. Systemet inde bag er Androidstyret, og bruges til at bladre i mellem alt fra musik og medier til navigationen.

De danske Honda-forhandlere holder Åbent Hus for HR–V i weekenden d. 3.-4. oktober.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...