Tonede rudeer, tagrælling og 17" alu er standard på Accord Tourer Executive
Tonede rudeer, tagrælling og 17" alu er standard på Accord Tourer Executive © bilmagasinet.dk

Honda dropper diesel

Dårlig valutasituation gør dieselversioner af Accord og CR-V for dyre til Danmark

15. april 2009 af Mikkel Thomsager

Honda dropper dieselmotorerne i sit personbilprogram i både USA og Japan til fordel for hybridteknologi. Det skriver det danske branche-site AutoUpdate med henvisning til en artikel på det ansete amerikanske branche-site Automotive News.

Meldingen kommer fra den øverste præsident for Honda, Takeo Fukui, der siger: "Selv for de større biler, tror vi, at der er mere fremtid i hybridteknologien".

Beslutningen gælder dog kun USA og Japan, hvor emissionkravene til personbiler med diesel-motorer er strammet betydeligt. Det går blandt andet ud over en planlagt dieselversion af Acura TSX, som er en søstermodel til Honda Accord.

Beslutningen får dog ingen betydning for Honda's dieselprogram i Europa. Honda har for længst meddelt, at der ikke kommer nye, mindre dieselmotorer, men den roste 2,2-liters diesel fortsætter. Især i Sydeuropa er andelen af dieselpersonbiler høj.

Til gengæld dropper den danske importør dieselversionerne af Accord og CR-V. Finanskrisen har gjort valuta-sutationen så dårlig, at Accord og CR-V diesel bliver for dyre til danske marked.

Der findes endnu nogle få, nye Accord diesel i Danmark, men der tages ikke nye hjem foreløbig, og den faceliftede CR-V kommer ikke som diesel i Danmark.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...