Honda Civic Type R Limited Edition

5 grunde til, at den nye Honda Civic Type R Limited Edition er rablende vanvittig

Vi kommer bag rattet af den nyeste og mest hardcore Civic Type R. Find ud af, hvorfor vi synes, at den er bindegal men også fantastisk på samme tid.

19. juni 2020 af Mathias Brandt

1 | Der findes 100 styk i Europa

Honda Civic blev faceliftet tidligere i år, men grundet Covid-19 har det ikke været muligt at komme bag rattet før nu. Den nye Civic Type R kommer i tre forskellige udstyrsvarianter. Den klassiske Type R GT, med stor spoiler, en ny Sport Line, som er mere afdæmpet med lille spoiler og så denne Limited Edition. Udvendigt ligner den en almindelig GT, men bilen er lakeret i Phoenix Yellow, som er det første, der afslører, at denne model er mere speciel.

Den er, som navnet antyder, kun produceret i et stærkt begrænset antal. Den bliver kun solgt i 600 eksemplarer, hvor alle biler er nummeret med en lille metalplade ved gearstangen. I alt 100 eksemplarer kommer til Europa, og der er rift om dem.   

Honda Civic Type R Limited Edition

2 | Farvel til aircon og navi

Honda Civic Type R Limited Edition er blevet strippet for at reducere vægten. De betyder at man har hevet navigation og infotainmentsystemet ud. Airconditionen er også sløjfet, hvilket kan mærkes på en varm sommerdag. Her kan luften ikke blive koldere end den udvendige temperatur. Honda har allieret sig med fælg-specialisten, BBS, som leverer et sæt lette alu-fælge. Alle anstrengelserne har resulteret i en beskeden vægtbesparelse på 47 kg.  

Honda Civic Type R Limited Edition

3 | Civic Type R fås kun med manuel gear

Hvor flere af konkurrenterne ustyrer deres modeller med automat- eller dobbeltkoblingsgearkasser, så holder Honda sig til en lækker manuel gearkasse med korte og millimeterpræcise skift. For at gøre det lidt lettere for chaufføren giver motoren automatisk mellemgas hver gang man geare ned. Det er en lækker detalje, når man kører banekørsel. Så behøver man nemlig ikke være bange for, at forhjulene pludselig låser. 

Honda Civic Type R Limited Edition

4 | Dækkene er født til banekørsel

Modsat den almindelige Honda Civic Type R, som leveres på Michelin Pilot Sport 4-dæk, kommer denne Limited Edition med det hårdkogte dæk, Michelin Pilot Sport Cup 2 der er mere bane-orienteret. Dækkene har ufattelig godt greb i asfalten og gør Civic Type R Limited Edition til en svært underholdende oplevelse på en bane. 

Honda Civic Type R Limited Edition

5 | Hvad koster Civic Type R Limited Edition? 

Den danske pris kender vi ikke endnu, og ifølge den danske Honda-importør er det uvist om der overhoved kommer nogen biler til Danmark. Der har dog været flere danske kunder, som har vist interesse for bilen. Der bliver leveret 20 højrestyrede biler til det engelske marked, og de blev alle udsolgt inden bilen var vist til offentligheden. Det samme gælder det tyske marked, som også melder totalt udsolgt. 

De engelske kunder har betalt 39.995 britiske pund for bilen. Omregnet svarer det til lige over 330.000 kr – dette er vel og mærket unden dansk moms og registreringsafgift. Et forsigtigt prisgæt herfra vil lyde på omkring 720.000 kr. 

Til sammenligning kan du få en almindelig Type R for 586.000 kr. – med aircondition og navigation. 

Honda Civic Type R Limited Edition

Læs mere i Bil Magasinet!

Læs meget mere om Honda Civic Type R i et fremtidigt nummer af Bil Magasinet, hvor vi bl.a. inviterer den med på Handling Day 2020, hvor vi kårer den sjoveste sportsvogn i Skandinavien. Start derfor dit abonnement i dag ved at klikke hér!

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...