© bilmagasinet.dk

Honda Accord kåret som Årets Brugtbil 2012

Løber med titlen foran Mondeo og Avensis

20. marts 2012 af Bil Magasinet

Det bedste bud på en brugtbil lige nu hedder Honda Accord i årgang 2009, vurderer juryen bag Årets Brugtbil 2012. I konkurrence med modeller fra BMW, Ford, Skoda, Suzuki og Toyota vandt Honda Accord med 110 point foran Ford Mondeo og Toyota Avensis med hver 90 point. Bag kåringen står jurymedlemmer fra 21 medier såsom Bil Magasinet, Ekstra Bladet, Jyllands-Posten og BilBasen samt FDM, bilforhandlerforeningen DBFU og Applus Bilsyn.

”Honda Accord er velkørende, rummelig, tilforladelig og godt udstyret. Og så ser den tilmed godt ud. Hvad mere kan man forlange af en brugt bil,” vurderer journalist og jurymedlem Anders Berner fra Ekstra Bladet om Honda Accord.

Seneste modelgeneration af Honda Accord blev solgt i et for Honda meget stort antal eksemplarer i 2009. Baggrunden var en kampagne med en privatleasingpriser for 2.000 kr./mdr. for sedanen og  2.500 kr./mdr. for stationcaren, hvilket medførte stormløb på forhandlerne af kunder, der ville skrive kontrakt. Det samlede salg var over 2.000 eksemplarer, og det er disse brugte leasingbiler, der kommer ud på markedet nu. Og sender brugtpriserne helt i bund.

Tjek Bil Magasinets nyhedsartikel med den dengang nye Accord fra 2008

© bilmagasinet.dk

"Jeg testede en Accord 2009 med 2,2-liters dieselmotor i sidste uge. Den havde kun kørt 30.000 km og jeg var ærlig talt imponeret over prisen. Det var en Elegance med 2-zone klima, fartpilot og hvad man ellers kan forvente i bilklassen, og Terminalen i Birkerød skal have 230.000 kr. for den. Med Accords ry for stabilitet, tidløse design og udmærkede langturskomfort ligner det et forrygende godt køb. Benzinvarianterne har vi også gode erfaringer med på Bil Magasinet," siger jurymedlem og redaktør for Brugtbil Guiden, Steen Bachmann.

Redaktørens Dagbog maj 2008: Den nye Accord er hot

Lidt dyrere i drift end Avensis
Der er lige nu godt 100 brugte 2009-modeller af Honda Accord til salg. Ifølge en analyse som BilBasen har lavet, så koster det 2,85 kroner pr. kørte kilometer at eje en brugt Honda Accord. Dermed er ejerskabet lidt dyrere end Ford Mondeo og Toyota Avensis.

Honda Accord tilhører firmabilklassen, der er meget efterspurgte af brugtbilkøberne. Sidste år købte danskerne 12 gange flere brugte firmabiler end de købte nye. Med kåringen af en model fra netop firmabilklassen får bilkøberen en markant anbefaling af hvad der er et godt køb lige nu.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...