Her er den næste Honda Civic

Mikkel Thomsager har været i Genéve, hvor han har set nærmere på den næste generation af den populære Honda Civic

4. marts 2016 af Christian Thestrup

Blandt nyhederne på årets biludstilling i Genéve er prototypen på den nye Honda Civic. Og selv om den ikke kan hamle op med superbiler som Bugatti Chiron og Lamborghini Centenario, tiltrak den sig alligevel en hel del opmærksomhed, for det er lidt af en hidsigprop – i hvert fald rent udseendemæssigt – Honda gør klar til at sende på gaden.

Sidste år havde vi her på Bil Magasinet fornøjelsen af at køre den nye Honda Civic Type R, som mange nok mener er liiige en tand for pimpet. Men hvis du ikke kan lide hidsige former, dobbelt-spoilere og sportsudstødning, skal du nok se dig om efter noget andet end en Civic, for den stil bliver der skruet helt op for på den nye model. 

Honda vil endnu ikke afsløre ret meget om den nye Civic, og ruderne var endda blændet af, så vi ikke kunne se ind i kabinen. Vi ved dog, at bilen bliver 30 mm bredere, 20 mm lavere og 130 mm længere end den nuværende Honda Civic, og så får den LED-lygter for og bag.

Motormæssigt får du med den nye Civic valget mellem en 1.0 liters trecylindret og en 1.5 liters firecylindret VTEC-benzinmotor, eller du kan vælge den klassiske 1.6 liters DTEC, hvis du mere er til diesel. Derudover kan du vælge mellem Hondas 6-trins manuelle gearkasse eller en trinløs gearkasse.

Den nye hacthback har premiere i 2017, og vi skal nok følge op, så snart Honda frigiver nærmere specifikationer på bilen. Indtil da kan du se og høre Bil Magasinets chefredaktør Mikkel Thomsager fortælle lidt om bilen i fra Genéve her.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...