Honda Insight
Den endelige bil ligner konceptet fra Paris© bilmagasinet.dk

Første billede af færdig Insight

Honda viser produktionsklar Insight på Detroit-udstillingen

4. december 2008 af Carsten Nymann

Honda's nye hybridsatsning Insight, som ventes til Danmark i april næste år, står klar i færdig form, når dørene går op til Detroit Motor Show i januar.

Honda har forud for begivenheden frigivet første billede, der viser, at den færdige bil ikke skiller sig meget ud fra koncept-versionen, der stod på Paris-udstillingen i oktober.

Billedet viser dog også, at Honda's konceptbil baseret på udseendet ikke skiller sig afgørende ud fra ærkekonkurrenten Toyota Prius.

Insight er en 5- personers, 5- dørs hatchback, som drives af en 1,3 liters benzinmotor kombineret med Honda's elmotor kaldet IMA (Intergrated Motor Assist).

Honda har tidligere brugt teknologien i bla. en særlig sedan-version af Civic på visse markeder, og japanerne tror så meget på den nye Insight, at man forventer at sælge 200.000 Insight modeller årligt på verdensplan.

Også Honda Danmark er med på vognen og tror på et årligt salg på 700 biler.

Insight bliver udstyret med det nye Ecological Drive Assist System, som konstant guider føreren til den mest brændstoføkonomiske kørsel, for at opnå et lavere brændstofforbrug og en lavere CO2 udledning.

Når Ecological Drive Assist System teknologien får sin debut i Insight-modellen i foråret, bliver det ifølge Honda verdens første system, som arbejder med realistiske og baggrundsbaserede evalueringer af kørevanernes indvirkning på brændstoføkonomien.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...