© Sauber F1

Efter en time på jobbet blev Honda sparket på porten

Den nye chef for Alfa Romeo's F1-satsning hviler ikke på laurbærene. Efter blot en time på jobbet annullerede han teamets motoraftale med Honda.

30. januar 2018

Renaults tidligere teamchef Fred Vasseur er en ret lige-til-fyr. Det vil alle som har mødt ham i paddocken nikke genkendende til. Franskmanden siger tingene lige ud af posen uden så mange dikkedarer og som regel med et smil på læben.

Vasseur forlod i 2016 jobbet som teamchef hos Renault, efter sigende på grund af stigende uenighed med Renault Sports CEO Cyril Abiteboul om teamets fremadrettede strategi. Der gik dog ikke mange uger, før Alfa Romeo Sauber F1slog en klo i den erfarne mand.

Og hvad gør man normalt på sin første dag på jobbet? Korrekt, man holder sig lidt i baggrunden og iagttager, hvorefter man langsomt begynder at markere sig i organisationen. Men sådan arbejder Vasseur ikke. 

© Sauber F1

Efter kun en time på gangene i Saubers hovedkvarter i Hinwil, Schweiz, smed franskmanden papirerne med udkastet til den kommende motoraftale med Honda i papirkurven. Så var Vasseur ligesom i gang på jobbet.

”Jeg ankom d. 17. juli kl. 9:00, og mødet var kl. 10:00,” smilede Vasseur under et interview med Autosport, hvor han fortalte om sit comeback til Formel 1.

”For mig var det vigtigt. Det er aldrig nemt at skifte motorleverandør som det første, men Honda var ikke i specielt god form. Plus, og nok mest vigtigt for mig, var, at vi var koblet til McLaren med gearkassen og absolut uden nogen form for interne ressourcer til at producere vores egen.”

"Da jeg havde kontakter hos McLaren, vidste jeg, at de var i gang med at gøre alt hvad de kunne for at smutte (fra Honda, red.). Så det kunne jeg ikke risikere. Forestil dig, at jeg skulle anmode om Honda-gearkassen fra McLaren. Det ville blive et absolut mareridt.”

"Da vi allerede var i gang med at arbejde på vores 2018-bil, kunne vi derfor ikke udsætte beslutningen," lød det fra Vasseur. 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...