James Thompson vandt såvel kvalifikationsheatet (her) som finalen ved Padborg Super Prix søndag eftermiddag (fotograf: Henning Smed).
James Thompson vandt såvel kvalifikationsheatet (her) som finalen ved Padborg Super Prix søndag eftermiddag (fotograf: Henning Smed).© bilmagasinet.dk

Britisk kører scorer hattrick i DTC

Tom Pedersen var tæt på sensationel Mercedes-sejr på Padborg Park

9. august 2009 af Steen Bachmann

James Thompson, England, udbyggede sin føring i kampen om årets Danish Touringcar Championship, da han på Padborg Park søndag eftermiddag sikrede sin tredje finalesejr i træk. Den britiske Honda Accord Euro-R-kører var weekendens klart hurtigste kører, såvel i lørdagens tidtagning som i søndagens løb.

James Thompson fik en sikker sejr i det kaotiske første kvalifikationsheat og kørte sig fra ottende- til andenpladsen i det andet kvalifikationsheat, hvilket sikrede ham bedste startposition til finalen. Her var det kun Michel Nykjær, Næstved, som i løbets indledende fase formåede at følge englænderen, der blev blot den anden kører efter Jan Magnussen, England, som har sikret sig et hattrick af DTC-finalesejre.

© bilmagasinet.dk

Gennem hele finalen forsøgte Jason Watt at presse sig forbi Jens Møller, men han kunne ikke tage tredjepladsen fra ham (fotograf Henning Smed).

Mens der ikke var tvivl om første- og andenpladserne i finalen, udspandt der sig gennem den sidste halvdel af løbet en tæt kamp om tredjepladsen mellem Jens Møller, Ikast, og Jason Watt, Herlev. Jens Møller slap helskindet gennem starten, der i stedet ødelagde chancerne for Henrik Lundgaard, Hedensted, og Per Poulsen, Årup, og over den første halvdel af løbet kunne han uden problemer holde tredjepladsen. Men så dukkede Jason Watt op på scenen, og med en række sene nedbremsninger forsøgte eksmesteren at komme forbi. Men han kunne ikke komme forbi Jens Møller, der sikrede sig sit bedste generelle resultat nogensinde og tillige vandt DTC Cuppen.

En stribe kørere blev i første kvalifikationsheat elimineret af en række kollisioner og deres følgevirkninger, hvilket bl.a. overgik Jason Watt, John Nielsen, Randers, Michael Carlsen, Vissenbjerg, og Tom Pedersen, Christiansfeld.

Alle kørere var dog med i andet kvalifikationsheat, hvor Tom Pedersen overraskende havde kvalificeret sig til at starte fra pole position. Men det var ikke den eneste overraskelse i dette løb. Sønderjyden formåede nemlig ikke blot at holde sin førsteplads, men også at modstå presset fra Henrik Lundgaard og James Thompson. Disse to kørere sad begge bag rattet af hurtigere biler, men de kunne ikke finde den åbning, der kunne føre dem udenom Tom Pedersens Mercedes. Men med ganske få omgange igen måtte Tom Pedersen trække ind til siden med et defekt forbindelsesled til gearkassen, hvorfor Henrik Lundgaard fik sejren.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...