© bilmagasinet.dk

Britisk Honda-sejr i Padborg

James Thompson fører DTC, mens Jason Watt kom på podiet for første gang i fem år

24. maj 2009 af Morten Alstrup

Søndag eftermiddag kørte den britiske James Thompson det danske Hartmann Honda Racing til tops ved anden afdeling af Danish Touringcar Championship i Padborg.


© bilmagasinet.dk


”Det var skønt, men en lille smule uventet,” indrømmede søndagens vinder. ”Vi vidste, at bilen var hurtig, men vi var lidt skuffede over tidtagningen i går (her blev han nummer to, red.). Jeg vidste, at bilen ville være konkurrencedygtig i løbet. Det var et spørgsmål om at blive væk fra balladen og håbe på, at vi ville få pole position, da det er svært at overhale på denne bane.”

Mens søndagen begyndte lidt skidt og sluttede godt for James Thompson, gik det den anden vej for Henrik Lundgaard, der efter sin sejr i kvalifikationsheat 1 fik en syvende- og en femteplads i sine to næste starter.

”Jeg er ikke helt tilfreds med de points, vi har fået. Vi har gennemført tre heats, og vi er stadigvæk med, men vi havde nok håbet på, at man kunne score noget mere,” siger Chevrolet-køreren.

Den tredje kører, som krydsede målstregen forrest efter et heat, var Jan Magnussen, England, som skrev historie ved at blive den første, der har vundet et heat med E85-biobrændsel i stedet for oktan 99-benzin i tanken.

”Det har været en ekstrem hård start på sæsonen. Selvfølgelig på grund af skiftet til ætanol, men der har vi lavet nogle gode skridt fremad allerede nu. Men det ser også ud som om, at de dæk, vi har fået i år, ikke passer så godt til baghjulstrækkerne som sidste år, så der er lidt arbejde forude. Men en sejr i andet heat! Nu ved jeg godt, at jeg kan sige, at det er med store følelser, fordi jeg kørte først over stregen, men det var virkelig godt.”

Også Jason Watt, Herlev, havde grund til at juble. For første gang i næsten fem år var han med på podiet efter en finale, da han kørte en andenplads hjem.

”Det var en forløsning – det var det altså,” slog den tidligere mester fast. ”Selv om man siger til sig selv en masse af gange og i masser af løb, at vi havde speeden, og vi vandt endda et heat sidste år, så er det – uanset hvad man prøver at bilde sig selv ind – helt specielt at komme på podiet. Det var en forløsning.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...