Her er verdens første autostol med indbyggede airbags

Hvorfor er det kun de voksne der skal have airbags? Verdens første autostol med airbags øger sikkerheden for dit barn med avanceret airbag-teknologi.

20. april 2018 af Mathias Brandt

Når man skal transportere sit dyrebareste eje, kan sikkerheden næsten ikke være høj nok. Nu er der kommet en helt ny autostol på markedet, som tager sikkerheden til nye højder – den har nemlig indbygget airbag. Så hvis bilen er ude for et uheld, er det ikke kun bilens øvrige passagerer, der er beskyttet af airbags – nu har barnet sin helt egen.

Det er firmaet Maxi-Cosi der står bag lanceringen af den nye autostol, som er døbt det mundrette navn Maxi-Cosi Axissfix Air.

Den nye opfindelse forbedrer barnets sikkerhed i en fremadrettet autostol.

Biler er designet til at transportere voksne, og mens de er blevet sikrere i løbet af årene, er børnenes sikkerhed ikke udviklet sig ligeså hurtigt. Det mener Maxi-Cosi er et problem, der skal løses.

"Rigtig innovation skal komme fra vores branche, derfor forsøger vi altid at skubbe grænserne på Maxi-Cosi. For nogle år siden undersøgte vi, om og hvordan airbags bedre kunne beskytte et barns hoved og nakke i fremadrettede bilsæder," siger Bart van den Berg, Kategori-manager hos Maxi-Cosi.

Maxi-Cosi har udviklet den nye autostol i samarbejde med det franske firma Helite, som er specialiseret i mobil airbag-teknologi. 

I tilfælde af en kollision pustes to airbags op i selens skulderpuderne på 0,05 sekunder. Det reducerer den farlige kraftpåvirkning af barnets hals med op til 55 pct sammenlignet med en konventionel autostol. Airbagsene flader automatisk sammen +et sekund efter kollisionen som en normal airbag.

En af landets største autostols-forhandlere, Babysam mærker man også en stigende efterspørgsel.

”Vi har solgt pænt af den, og er ret godt tilfredse. Den har fået rigtig meget opmærksomhed, for det gør stole ofte, der kommer med noget nyt. Kunderne er nysgerrige på den her udvikling og hvad den gør og kan i tilfælde af kollision,” siger Indkøber hos Babysam, Sara Løber Wester.

Relativt høj pris

Men hun påpeger også, at prisen på 5.499 kr. kan afholde nogle for at købe autostolen, da det er den dyreste model i gruppen 0+/1 år-stol på markedet.

”Vi er meget spændte på ADAC-testen af stolen i juni. Et godt testresultat vil betyde meget for stolens succes fremadrettet. Vi håber selvfølgelig, den tager dem med storm,” siger Sara Løber Wester fra BabySam.

Måske er du interesseret i...