Bugatti Divo

Sørg for, at du sidder ned, inden du læser videre! Her er listen over de 5 dyreste biler i verden...

I bilernes absolutte topklasse er det kun få rigmænd verden over, som kan være med. Vi har samlet fem af verdens dyreste biler, som viser, hvor dyrt det kan være, at blive bilnørd.

31. juli 2020 af Christian Birkekvist

Der findes mange specielle biler, når først vi kommer op i hyperbilsklassen. Nogle er federe end andre, men én ting har de tilfælles: De kommer moneteret med et prisskilt, der har rigtig mange nuller! Der skal graves dybt i lommerne for at kunne kalde sig ejer af biler i denne klasse og alligevel svinger priserne meget. 

For selv om ingen af bilerne kan siges at være billige, er der bestemt forskel på dyre biler og rigtig dyre biler. Men hvad er så en rigtig dyr bil? Få svaret her, hvor vi præsenterer: 

De 5 dyreste biler i verden!

Bugatti Divo

5. Bugatti Divo

Pris: 39.531.640 kr. uden afgift

På femtepladsen over verdens dyreste biler finder vi Bugatti Divo. Divo er blandt Bugatti’s seneste kreationer. Til trods for de mange fællestræk mellem Divo og dens "billigere" søster, Chiron, er der alligevel nogle nævneværdige forskelle. Ved at give superbilen nogle lettere hjul og en ladeluftkøler i kulfiber, har Bugatti gjort Divo 35 kg lettere end Chiron. 

Overarmene er med sine 1.500 hk uændret fra Chiron, men det nye aerodynamiske setup gør Divo 8 sekunder hurtigere rundt på Nardo-testbanen. Bugatti laver 40 eksemplarer af Divo, der hver koster 39.531.640 kr. uden afgift.

Mercedes-Maybach Exelero

4. Mercedes-Maybach Exelero

Pris: 54.602.400 kr. uden afgift

Nogle biler bliver kun lavet i ét styk. Sådan én er Mercedes-Maybach Exelero et eksempel på. Goodyear’s tyske afdeling, Fulda, bestilte bilen, der skulle bruges til at teste en ny type af dæk. Exelero debuterede i 2004. 

Mercedes byggede Exelero op efter en Maybach, men gav Exelero lidt større muskler. Tyskeren har en V12 biturbo-motor, der leverer 690 hk og 1.020 Nm, som får Exelero til at ramme en topfart på 350 km/t. Justeret for inflation ville Exelero i dag koste over 68 millioner kr.

Aktivér dit abonnement på Bil Magasinet i dag, og få alle de bilartikler, du kan drømme om direkte hjem i postkassen.

Bugatti Centodieci

3. Bugatti Centodieci

Pris: 61.427.700 kr. uden afgift 

Sidste år debuterede Bugatti Centodieci. Den brutale franskmand er lavet som en hyldest til Bugatti i anledning af mærkets 110 års-jubilæum, hvad navnet også henviser til. Samtidig henviser navnet også til deres tidligere jubilæumsbil, EB110, hvis navn er en sammentrækning af firmaets grundlægger, Ettore Bugatti og hans 110-års fødselsdag. 

Centodieci’s unikke stil er ikke noget for alle og enhver, men i det mindste behøver du ikke frygte at støde på andre eksemplarer på gaden, da der kun bliver produceret 10 styk. Prisskiltet på 61.427.700 kr. Gør Bugatti Centodieci til en af verdens mest eksklusive biler.

Rolls-Royce Sweptail

2. Rolls-Royce Sweptail

Pris: 87.363.840 kr. uden afgift*

Okay, teknisk set er Rolls-Royce Sweptail verdens dyreste bil. En titel som den fik i 2017. Problemet er bare, at Rolls-Royce aldrig har bekræftet tallet officielt. Derfor er det den næste bilen på listen, der løber med titlen. 

Men med et estimeret pris på 87.363.840 kr. slår Sweptail den forrige på listen med mere end 25 millioner kr., hvis estimatet ellers er korrekt. Rolls-Royce brugte mere end fire år på at udvikle Sweptail, før den debuterede på Concorso d'Eleganza Villa d'Este i 2017.

Aktivér dit abonnement på Bil Magasinet i dag, og få alle de bilartikler, du kan drømme om direkte hjem i postkassen.

Bugatti La Voiture Noire

1. Bugatti La Voiture Noire

Pris: 85.316.250 kr. uden afgift 

Bugatti La Voiture Noire indtager førstepladsen over verdens dyreste biler med et prisskilt på 85.316.250 kr. uden afgift. Franskmanden er officielt verdens dyreste bil nogensinde. La Voiture Noire er en moderne fortolkning af Jean Bugatti’s personlige Type 57 SC Atlantic. 

Det firehjulede dollartegn, der selv uden dansk afgift koster mere end Danmarks dyreste bolig, har den samme W16, 8-liters quad-turbo-motor, som der ligger i Chiron. Den yder 1.479 hk og 1.600 Nm. 

La Voiture Noire har 6 udstødningsrør. Ja, du læste rigtigt 6 udstødningsrør, radikalt nye hjul og en aggressiv front. Der er kun blevet lavet et eksemplar af Bugatti La Voiture Noire, og den har allerede fået et hjem.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...