Undersøgelse: Denne farve bil scorer du flest damer med

Er du på skørtejagt, så skal du måske lige læse denne undersøgelse, der fortæller dig, hvilken farve bil, som kvinder finder mest tiltrækkende og derved øger dine chancer på datingmarkedet.

21. februar 2019 af Bil Magasinet

Hvis du gik og troede, at en knaldrød Ferrari, eller en giftgrøn Lamborghini var vejen frem, når du skulle tiltrække det kvindelige køn, kan du godt tro om igen. En ny undersøgelse viser, at størstedelen af kvinderne lægger vægt på nogle helt andre ting.

I alt 2.850 danskere deltaget i en undersøgelse, hvis formål var at finde ud af, hvilke bilfarver der var mest tiltrækkende. Undersøgelsen konkluderede at du skal investere i en sort eller mørkeblå bil, hvis du vil øge dine chancer. Det er nemlig de to bilfarver, som kvinder finder mest attraktive. Det skriver DBA Guide.

Derfor tænder kvinder på mørkeblå og sorte biler

"Kvinder bliver tiltrukket af magt, og den mørkeblå farve bruger vi ofte til at manifestere magt med. Banker, Politiet og EU for eksempel bruger meget den blå farve. Og noget så ”magtfuldt” som Kongehuset benytter sig også tit af den mørkeblå – deraf ’kongeblå’"forklarer sexolog Jakob Olrik.

Om mændene allerede vidste dette i forvejen, kunne noget godt tyde på. For mænd har en tendens til at vælge netop farver som sort og mørkeblå, når de handler bil:

"Mænd vælger ofte biler ud fra de farver, som sikrer dem mod et stort værditab på bilen. Det er konservative farver så som sort, grå, mørkeblå, og de sidste år har vi set, at hvid også trender. Både på brugtbilsmarkedet, og når det gælder om at købe bilen fra ny" fortæller Jan Lang, der er markedsanalytiker hos Bilbasen.

"En bils farve kan være lige så meget en faktor i flirteriet som en højhælet sko. Valget af bilfarve sender jo et signal, og det kan klart være med til at gøre én interessant" tilføjer Jan Lang.

Disse farver får bundkarakter

Hvis du går efter de mere opsigtsvækkende farver, skal du ikke regne med at have ligeså stort succes på datingmarkedet. De farver, som færrest i undersøgelsen finder mest sexet, når det kommer til biler, er nemlig: Gul, normal blå, guld, turkis, pink/lyserød, græs grøn og lysegrøn. Og flere af disse farver er der dårlig videresalgsværdi i, lyder det fra bileksperten.

- Biler med for vilde farver kan være svære at videresælge. Hvis du for eksempel var en af dem, der dengang valgte at købe en BMW i neongrøn frem for sort, kan du regne med, at du kan få 150.000 kroner mindre for den, når du videresælger den. Alene fordi, bilen er neongrøn og ikke sort, fortæller Jan Lang.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...