TV: Er din bil vinterklar?

Vi har allerede fået de første frostgrader, og der kan komme mere sne når som helst, så det kan godt betale sige at være forberedt. Mikkel Thomsager klæder dig på til sæsonen.

12. november 2016 af Bil Magasinet

Alle som ejer en bil, der bruges til hverdag, er klar over, at vinteren kommer, men af en eller anden grund kommer den ofte bag på os alligevel. Nu er det ved at være på høje tid igen!

- Vinterdæk handler ikke kun at om køre sikkert og undgå uheld. Det drejer sig også om at være mobil, så man ikke spilder tid ved at sidde fast i sneen eller ikke kan komme af sted ved grønt lys, fordi vejen er tiliset, siger formanden for Dækimportørforeningen Kenneth Saust.

Han betoner, at hvis man vil kunne køre ud hver dag med sin bil i vinterperioden, så er der ingen vej uden om et sæt gode vinterdæk med forsvarlig mønsterdybde.

- Ikke blot bliver kørslen mere sikker, man har også en meget bedre chance for at komme frem til tiden, og man undgår at sidde fast og at sinke andre trafikanter, fastslår Kenneth Saust.

Dækimportørforeningen advarer som sædvanlig bilisterne mod lavprisvinterdæk af tvivlsom herkomst og anbefaler i stedet, at man orienterer sig gennem dæktest som for eksempel FDM's nye store test af 32 vinterdæk eller andre dæktest fra europæiske automobilorganisationer.

Mikkel Thomsager giver dig her de vigtigste tips til at finde det rigtige vinterdæk:

Måske er du interesseret i...