Delebiltjenesten GoMore udvider deres forretning til også at omfatte Aarhus. Det sker med GoMore Nøglefri, der lanceres denne uge. Nøglefri er en teknologi, der kan installeres i privatejede biler, så lejere kan åbne og låse bilen med deres smartphone.
“Med Nøglefri kan vi aktivere den stillestående bilflåde, som fylder i byerne. Samtidig kan vi mindske folks behov for at eje en bil selv, når det er lige så nemt at leje en bil på gaden, som det er at tage sin egen bil”, siger Matias Møl Dalsgaard, direktør i GoMore.
Ved lanceringen vil der være 15 nøglefri biler i Aarhus, og målet er at komme op på mere end 100 biler i Aarhus inden nytår.
Det skal være nemt at dele biler, og derfor skal det være muligt at låse en bil op og i med en smartphone, så man ikke skal ulejlige ejeren.
Gode erfaringer fra København
Nøglefri teknologien blev lanceret i maj i København, hvor privatejede biler for første gang kunne leje sig selv ud. Nøglefri biler bliver i gennemsnit lejet fem gange så meget ud, som øvrige biler.
“Nøglefri er allerede blevet taget rigtig godt imod hos bilejere og borgere i København. Nu forsætter vi i Danmarks mest deleglade by og regner med, at over 250 biler i Danmark er nøglefrie inden året er omme," siger Matias Møl Dalsgaard.
GoMore forventer at lancere Nøglefri i Odense i november og Aalborg kort tid efter.

Mobilitetstjenesten GoMore formidler kontakt mellem private udlejere og lejere af biler. Pointen er, at du kan tjene penge på at leje din bil ud, mens den alligevel står stille – og at lejeren kan få nem og hurtig adgang til en bil.
Indtægten kan bruges til at sænke bilbudgettet, så du kan få en billigere bil – eller en federe bil til de samme penge.
Nøglefri adgang til din bil
Funktionen GoMore Nøglefri tillader, at private biler kan åbnes og låses via en app, når ejeren ikke selv skal bruge bilen. Det kan i princippet gøre alle stillestående personbiler til potentielle delebiler. GoMore håber, at teknologien vil være med til at nedsætte antallet af stillestående biler i byen.
“Med Nøglefri er det lige så nemt at leje en bil på gaden, som det er at tage sin egen bil. Samtidig udnytter vi ressourcerne bedre, fordi vi aktiverer den stillestående bilflåde, som fylder i byen”, skriver Matias Møl Dalsgaard, direktør i GoMore, i en pressemeddelelse.
Hvad så, hvis man kører i en leasingbil?
Det er også muligt at leje en leasingbil ud gennem GoMore. Det sker gennem biludlejeren Enterprise, som giver leasingtagere mulighed for at få dækket et midlertidigt bilbehov, samtidig med at bilen kan lejes ud.
"Det er et koncept, der hidtil har manglet på det danske leasingmarked, og en lancering vi har set meget frem til," siger Thomas Christensen, CCO for Gomore.

Der er som udgangspunkt ikke noget i vejen for at leje en leasingbil ud til andre. Gør du det gennem en portal som Gomore, er du sikker på, at bilen er korrekt forsikret.
© A. HansenHvilke fordele får en privat kunde?
"Den største fordel er, at leasingperioden kan tilpasses, så man kan nøjes med at have bil i den periode, man har brug for den. Samtidig kan bilen lejes ud, så store dele af leasingydelsen kan blive dækket. I større byområder ser vi flere, der dækker deres ydelse 100 pct. i nogle måneder. Derudover kan bilen leveres inden for fem dage og opsiges med én dags varsel på de fleksible kontrakter."

Den nye C5 Aircross er på vej til Danmark. Citroën vil også tilbyde udvalgte varianter via privatleasing.
© A. HansenHvornår skal jeg betale skat?
Når du lejlighedsvis udlejer din bil til andre skal du betale skat af indtægten. Ved opgørelsen af indtægten kan du fratrække de udgifter, der er forbundet med biludlejningen.
Fradrag for udgifter til drift og vedligeholdelse
Du kan få fradrag for den forholdsmæssige del af dine udgifter til drift og vedligeholdelse ved at opgøre den forholdsmæssige del, som udlejningskørslen udgør af årets samlede kørsel. Det vil sige, at hvis udlejningskørslen udgør 20 % af den samlede årlige kørsel, vil du kunne fratrække 20 % af dine udgifter til løbende vedligeholdelse, grøn ejerafgift, forsikring mv.
Du kan ikke fratrække udgifter til benzin, da lejer som udgangspunkt betaler benzinen.
Fradrag for årets skønnede værditab
Du kan få fradrag for en forholdsmæssig del af årets skønnede værditab på bilen. Den forholdsmæssige del opgøres som udlejningskørslens del af den samlede kørsel i bilen.
Derudover kan udgifter, som bilejeren alene afholder, fordi han eller hun udlejer sin bil, fuldt ud fratrækkes i lejeindtægten. Dette gælder fx gebyr til GoMore.
Sådan gør du
For at du kan fratrække udgifterne ved biludlejningen, skal du kunne dokumentere dem. Det gør du ved at gemme kvitteringer (bilag) på alle dine biludgifter for hele indkomståret (se Skats skrivelse vedr. lejlighedsvis biludlejning).
Eksempel på at leje bil ud
Din bil har i alt kørt 30.000 km i det pågældende indkomstår, hvoraf 25.000 km er kørt privat og 5.000 km er kørt under udlejning på GoMore. Dvs. 1/6 af de kørte kilometer er blevet kørt, mens bilen har været udlejet og kan fratrækkes det skattepligtige beløb.
Indtægten ved udlejning har før gebyr til GoMore været på 14.000 kr. Gebyr til GoMore kan fratrækkes helt.
Dine samlede udgifter til eksempelvis forsikring, service og grøn ejerafgift har udgjort 30.000 kr. i indkomståret. Årets værditab på bilen har været på 18.000 kr. Da disse biludgifter og værditab kan fratrækkes forholdsmæssigt, kan 1/6 fratrækkes.
Det skattepligtige resultat opgøres således:
De samlede indtægter ved udlejning 14.000 kr.
Gebyrer til Gomore har udgjort i alt -2.800 kr.
1/6 af årets biludgifter ekskl. værditab 30.000 kr -5.000 kr.
1/6 af bilens værditab i indkomståret -3.000 kr.
Skattepligtig indkomst 3.200 kr.
Kilde: GoMore