Tæt trafik: Den værste weekend er overstået – sådan ser resten af sommeren ud

Med skolernes sommerferie har vi taget hul på en periode, hvor den normale myldretidstrafik er afløst af heftige rejseaktivitet på de danske veje. Her kan du se, hvor og hvornår trafikken er værst.

27. juni 2017 af Esben Skrumsager


Skolernes sommerferie betyder langt mindre trafik i den almindelige myldretid morgener og eftermiddage. Til gengæld er ferie-trafikken en intens oplevelse på nogle dage, hvor tålmodigheden for alvor bliver sat på prøve.

Den altovervejende rejsetrafik i sommerferieperioden vil bevæge sig på tværs af landet mellem Sjælland og Jylland via Fyn eller færger, samt til og fra Tyskland via den dansk-tyske grænse i Sønderjylland og via færgeruterne på Lolland og Falster. 

Mange vil også opleve tæt lokal trafik i sommerhusområderne, hvilket især gør sig gældende langs den jyske vestkyst, ved Skagen og i Nordsjælland.​

Man kan holde sig opdateret om den aktuelle trafiksituation på trafikinfo.dk eller via Vejdirektoratets app, ’Trafikinfo​’.

Tæt trafik - sommer 2017

Rejsetrafikken vil især kunne mærkes på:

  • Køge Bugt Motorvejen
  • Rute 21 til og fra Sjællands Odde
  • Fynske Motorvej
  • Østjyske Motorvej omkring byerne i Trekantområdet
  • Sønderjyske Motorvej til og fra Tyskland samt ved Kolding

Tæt trafik på ud–​ og hjemrejsedagene​

For alle udrejsedage i feriens første halvdel gælder det, at der vil være en overvægt af trafik i vestgående retning fra Sjælland mod Jylland via Fyn og Sjællands Odde, samt sydover mod Tyskland via Rødby og den dansk-tyske grænse ved Padborg.

De to sidste weekender i uge 31 og 32 er de største hjemrejseperioder i sommerferien. Der vil være flest biler på vejene de to søndage, hvor trafikken hovedsagligt bevæger sig i østgående retning fra Jylland mod Sjælland, samt nordover fra Tyskland mod henholdsvis Trekantområdet og København. Der er risiko for tæt trafik og kødannelser.

© Vejdirektoratet

Grænsekontrol kan betyde forsinkelser

Grænsekontrollen ved den dansk-tyske grænse vil medføre periodevis risiko for kødannelser og forlænget rejsetid. Ud over grænsekontrol for bilister, der skal fra Tyskland til Danmark, har Tyskland indført midlertidig grænsekontrol for bilister, der skal fra Danmark til Tyskland, frem til d. 11.juli, i forbindelse med G20-topmødet i Hamborg. Trafikanter skal derfor være opmærksomme på risiko for forlænget rejsetid på op til 30 minutter ved de dansk-tyske grænser - særligt i weekenderne.

På kortet herunder kan du se, hvilke af de danske vejstrækninger, der forventes at være hårdest belastede af ferietrafikken.

Måske er du interesseret i...