© iStock

Overblik: Så meget koster det at eje en bil i Danmark

Her kan du se hele listen over de dyreste europæiske lande at eje henholdsvis benzin- og dieselbiler i. Det kommer næppe som en overraskelse, at Danmark er med i toppen.

6. marts 2017 af Redaktionen

Mere end 5.000 kr. om måneden koster det at eje og køre en gennemsnitlig benzinbil i Danmark, hvis man regner alle udgifter med. Dermed placerer Danmark sig på tredjepladsen over de dyreste europæiske lande at have benzinbil i.

Det fremgår af en netop offentliggjort analyse ’CarCost Index’ fra leasingvirksomheden LeasePlan, der ser nærmere på udgifterne ved at eje bil i 24 europæiske lande, herunder Danmark. 

Lavere afgift ændrer ikke det store

Analysen er en undersøgelse af de totale bilomkostninger for de mest almindelige små og mellemstore biler såsom Renault Clio, Opel Corsa, Volkswagen Golf og Ford Focus, som årligt kører 20.000 km. Indekset sammenligner de vigtigste omkostninger såsom købspris, afskrivning, reparationer, forsikringer og vedligehold samt skatter og benzinudgifter.

De fem dyreste lande at eje en benzinbil i

  1. Norge 5262 kr.
  2. Italien 5039 kr.
  3. Danmark 5002 kr.
  4. Finland 4883 kr.
  5. Tjekkiet 4816 kr.

Danmark overgås kun af Norge og Italien, hvor det er henholdsvis 260 kr. og 37 kr. dyrere om måneden at eje og køre en benzinbil. Derimod er der mange penge at spare i fx Ungarn, Tjekkiet og Rumænien, hvor man kan spare over 2.000 kr. om måneden i forhold til Danmark.

- De mange udgifter forbundet med at eje en bil, fx forsikringer, afskrivning eller pludselige værkstedsbesøg, er nogle af de faktorer, som gør, at mange forbrugere i dag overvejer, om de skal købe eller lease deres næste bil.

Analysen viser også, at der er meget stor forskel på Nord- og Sydeuropa, og at Danmark trods lavere registreringsafgift fortsat er et af de dyreste lande i Europa, forklarer Michael Olsen, CEO hos LeasePlan Danmark.

Danmark er det fjerdedyreste europæiske land at eje og køre dieselbil i, med en samlet omkostning på ca. 4.875 kr. om måneden. Kun Norge, Finland og Holland er dyrere.

De fem dyreste lande at eje en dieselbil i

  1. Holland 5166 kr.
  2. Finland 5084 kr.
  3. Norge 5061 kr.
  4. Danmark 4876 kr.
  5. Italien 4615 kr.


Danske bilejere har begrænset indflydelse

Ifølge LeasePlans analyse udgør afskrivninger den største andel af de samlede bilomkostninger med hele 37 pct. på tværs af landene.

Indekset viser samtidig, at forskellene i bilomkostninger på tværs af landegrænser i højere grad afhænger af bilens købspris end af omkostninger såsom benzin, skatter og forsikringer. Hele 84 pct. af omkostningerne ved at eje bil er nemlig allerede fastlagt ved købet, hvilket efterlader bilejerne med en forholdsvis begrænset indflydelse på de samlede bilomkostninger.

Undersøgelsen viser desuden, at det er dyrere at eje og køre dieselbil end benzinbil i seks ud af 24 lande. Det på trods af, at diesel generelt er billigere end benzin.

Landene i analysen er Østrig, Belgien, Tjekkiet, Danmark, Finland, Frankrig, Tyskland, Grækenland, Ungarn, Irland, Italien, Luxembourg, Holland, Norge, Polen, Portugal, Rumænien, Rusland, Slovakiet, Spanien, Sverige, Schweiz, Tyrkiet og Storbritannien.

Måske er du interesseret i...