nye biler 2023

Her er 5 benzinbiler, vi glæder os til at teste i 2023!

Mens det vælter frem med nye elbiler, er det mere begrænset, hvad vi er blevet lovet af nye benzinbiler i 2023. Den gode nyhed er dog, at de biler, der kører videre på benzin, er nogle af de sjoveste og fedeste!

24. november 2022 af Patrick Boje Jensen

Der findes stadig nye biler, der kører på benzin - og det bliver også for 2023. Vi har fundet fem, som vi glæder os rigtigt meget til at komme bag rattet af!

bmw benzinbiler i 2023 biler
Biler i 2023© BMW

BMW M2

I 2016 fik BMW’s M-afdeling fat i den lille 2-serie og skabte magi. M2 var fra første øjeblik en Bil Magasinet-darling med 370 hk, et aggressivt look og perfekt balance.

Nu er BMW klar med den svære toer, og opskriften er den samme: En kompakt 2-dørs coupé med brede skærme. Men nu spytter rækkesekseren i den nye BMW M2 460 hk ud!

Som vi kender det fra M3 og M4, er der tale om en 3-liters motor med seks cylindre og et drejningsmoment (bundtræk) på enorme 550 Nm, helt uden hjælp fra hybridteknik. Det sender den lille M2’er fra 0-100 km/t på bare 4,1 sekunder (eller 4,3 sekunder hvis du har valgt en manuel gearkasse). Topfarten er vanen tro begrænset til 250 km/t, men kan hæves til 285 km/t.

Og M2 er ikke den eneste spændende BMW, der lander i 2023! På vej er både den længeventede BMW M3 Touring og den hæslige men voldsomt kraftfulde BMW XM.

ferrari benzinbil 2023 biler
Biler i 2023© Ferrari

Ferrari Purosangue

Det kan godt være, at Ferrari ikke vil kalde den en SUV - men den er højbenet og har fire døre, og det gør altså, at Ferrari Purosangue ikke er helt, som vi kender Ferrari.

Nogle ting er dog, som de plejer: Motoren er Ferraris kendte 65-graders V12 på 6,5 liter. Motoren bruges også i Ferrari 812 Competizione. Den er turboløs, men leverer ikke desto mindre 725 hk og 716 Nm, og Purosangue går fra 0-100 km/t på 3,3 sekunder. Topfarten er 310 km/t.

Så kører den også som en rigtig Ferrari? Det glæder vi os til at finde ud af!

ford benzinbiler 2023 nye biler
Biler i 2023© Ford

Ford Mustang

I 2023 lander syvende generation af den ikoniske Ford Mustang, og heldigvis er det ikke meget nyt. Den fås med en 2,3 liter Ecoboost-motor eller selvfølgelig den gode, gamle 5-liters V8’er.

Den lander både som coupé og cabriolet, men den mest spændende udvikling er, at Ford har afsløret en Dark Horse-variant, som får en endnu kraftigere version af V8-motoren med mulighed for en sekstrins manuelgearkasse fra TREMEC.

De er endnu ikke klar til at sige, hvor kraftig motoren bliver, men Ford's chefer har luftet tallet "500".

Den får desuden en ekstra-ekstra performance pakke, så den klar til trackday med ekstra køling, et Torsen-differentiale samt bedre chassis, adaptiv støddæmpere, større krængningsstabilisatorer bagpå og kraftige frontdæmpere, 19” Brembo-bremser og Pirelli P Zero PZ4-dæk. 

benzinbil 2023 nye biler
Biler 2023© Honda

Honda Civic Type R

Honda har produceret Civic i 50 år, og i 1997 fik Honda’s ingeniører en idé - lad os tage den fornuftige hatchback og skrue op for ALT. Resultatet blev den første Type R, og nu er Honda klar med seneste aftapning, baseret på den helt nye Honda Civic.

Designet er mere afdæmpet end forgængeren, men det er kræfterne ikke: 320 hk sendes gennem forhjulene, og hvis den på nogen måde minder om sine forgængere, bliver den fantastisk!

nye benzinbil 2023 biler
Biler 2023© Mercedes

Mercedes-AMG One

Da Mercedes-afdelingen AMG i 2017 meddelte, at de ville lave en gadebil med motoren fra en F1-racer, spærrede hele verden øjnene op. Men det vilde løfte viste sig svært at overholde, og tidligere på året udtalte Mercedes’ administrerende direktør, at bestyrelsen måtte have været fulde, da de sagde ja.

Men nu er den her faktisk. AMG har fået lov til at producere 275 enheder, men de har eftersigende haft tusindvis af interesserede købere - selvom prisen lyder på mere end 16 millioner kroner!

Og hvis man har den slags penge er det ikke svært at forstå interessen. Den er udstyret med en 1,6-liters V6’er med en enkelt turbo som dem, du finder i en Formel 1-bil.

Hvis det ikke lyder imponerende, så bare vent. For V6’eren spinder til 11.000 omdrejninger i minuttet, og den får hjælp af hele fire elmotorer - tre, der hjælper benzinmotoren med at drive hjulene, og en der hjælper turboen med at komme op i fart.

Al den teknologi giver i alt 1.063 hk og en topfart på 325 km/t. Aktiv aerodynamik sikrer, at den vanvittige Mercedes også tager svingene som en Formel 1-racer.

Vi har også samlet seks elbiler, vi glæder os til at prøve i 2023.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...