© Val Britaus

Nye tal: Hver femte dansker vil forbyde mobiltelefon i trafikken

22 pct. af danskerne mener, at der skal være totalt forbud mod at bruge mobiltelefon i trafikken. Det viser en aktuel undersøgelse

21. september 2018 af Steen Bachmann


Antallet af bilister og cyklister, der flytter blikket væk fra vejene for at kigge ned i deres mobiltelefoner, stiger i takt med, at mobilen er blevet en fast genstand i de flestes liv. 

”Når trafikanter sms’er, foretager opkald eller tjekker de sociale medier, flytter de blikket væk fra trafikken og bliver uopmærksomme. Selvom det kun føles som et splitsekund og ikke virker som noget, der kan være farligt, ved vi, at uopmærksomhed er skyld i mange ulykker og i værste tilfælde dræber. Derfor forstår jeg godt, at så mange vil have, at telefonen skal være helt forbudt i trafikken,” siger Henrik Sagild, skadedirektør i Gjensidige Forsikring.

Hver femte vil have højere straffe

21 pct. mener, at straffen skal være højere for bilister, der overtræder loven.

”Man udsætter ikke kun sig selv, men også alle andre, for fare, når man fumler med telefonen i bilen eller på cyklen. I mange af vores skadesager ser vi tydeligt, hvordan uopmærksomheden i stigende grad er skyld i både mindre ulykker, men også de mere alvorlige. Hvis mere kontrol på vejene kan forhindre, at ulykken sker, er det en løsning, vi bifalder,” siger Henrik Sagild.

Det er dog ikke kun mobiltelefonen, der kan stjæle opmærksomheden. Ting som at lægge make-up og læse er lige så farlige som at tjekke mobilen, og det er derfor vigtigt, at man lader alle disse ting vente, til man har parkeret bilen.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige Forsikring i juni 2018 blandt 1510 repræsentativt udvalgte danskere.

Synes du, at nogle af følgende ting skal indføres?

  • 22 % totalt forbud mod at bruge telefon både håndholdt og via headset i trafikken
  • 21 % hårdere straffe for lovovertrædelser for bilister

Du kan få mange flere gode historier i Bil Magasinet, som udkommer hver måned. Få de første 6 numre af Bil Magasinet direkte ind gennem brevsprækken. Prisen er kun 199 kr. Du sparer 220 kr. Læs mere om det gode tilbud lige her.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...